advocatusdiaboli Creative Commons License 2024.05.15 -2 6 1295455

Az ég szerelmére, logo "messze átlagon feletti intelligenciájú szuperhősről" beszélt esetükben.

Szoboszlai egy maximum gyenge átlagos intelligenciával rendelkező, bizonyára focistaként (gladiátorként) nagyon ügyes csávó, hogy üzletemberként majd valamikor mire fog menni, azt majd a jövő eldönti, de az már biztos, hogy már itt és most sokkal, de több tízszer-százszor (!!!) többet kap ezért a csodálatos és nélkülözhetetlen produkcióért, mint egy Nobel-díjas rákkutató, egy agysebész, stb...

 

Szerinted ez helyes és normális - szerintem meg nem.

 

Ennyi.

 

Nem azt mondom, hogy tengődjön éhbérbőr b+, de a fellelhető hírek szerint Szoboszlai éves fizetése kb: 3.5 milliárd forint, szerinted???

Ha kapna ehelyett 50-80 milliót, az qrva nagy kibaxás lenne vele??? Nem tudna minden nap új Ferrarit venni b+??? Az olyan rettenetes lenne?? Ezért nem is menne focistának, hanem??? Elmenne inkább Nobel-díjas tudósnak az okosságtól sütő tekintetével b+???

 

Teljesen meghülyült világban élünk, a híres emberek-sportolók korábban is jól kerestek, nem volt ezzel semmi baj, de Pelé egy időben a világ legjobb focistájának minősült, és akkor éves szinten sok százezer, közel millió mai dollárnak megfelelő összeget keresett. De nem több tíz- és százmilliót, miközben ma ennyit lassan "kötelező minden közepesnél jobb focihérosznak" kifizetni. Persze, lehet mondani, hogy üzleti alapon megy, a szurkolók kifizetik ennek az árát - és szigorúan erre a kérdéskörre leszűkülve még ki is magyarázható az egész - én azonban egy jelenséghalmazt látok, ahol Aurinak még igaza is van abban, hogy lassan de biztosan teljesen szem elől veszítjük a normális értékeket, eltorzul minden, lényegtelen faszságok válnak pótcselekvésként központi elemmé, és végül a dekadenciába pont úgy belebukunk, mint a sokat emlegetett néhai Római Birodalom.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (1295448)