WasLos? Creative Commons License 2024.05.15 0 3 607344

Akkora csapást mértek az oroszokra az ukrán hadsereg, hogy a végén még bemutatták miként kell helyesen bemutatni a  taktikai visszavonulást. Magyarán szólva nagyon rossz a helyzet Harkiv megyében. 

 


KULI ORSOLYA1 ÓRÁJAAz ukránok 18 támadást vertek vissza Harkiv régióban

Visszavonultak az ukrán védők Luhanetsz és Vovcsanszk térségében – mondta Dmitro Lihovij, az Ukrán Fegyveres Erők szóvivője az Ukrajinszka Pravda beszámolója szerint.

A Harkivi régióban csapataink 18 ellenséges támadást vertek vissza. Egyes területeken az ellenséges tűz és támadó akciók következtében egységeik manővereztek és kedvezőbb pozíciókba vonultak, hogy megmentsék katonáink életét és elkerüljék a veszteségeket. A harcok folytatódnak.

Az ukrán katonák nem engedik, hogy az orosz megszállók megvethessék lábukat. Az ellentámadásokat végrehajtják. Az ellenséget tüzérségünk és a védelmi erők pilóta nélküli drónokból álló egységei állandó tűzuralom alatt tartják – írták.

https://index.hu/kulfold/2024/05/15/haboru-orosz-ukran-konfliktus-kijev-moszkva-volodimir-zelenszkij-vlagyimir-putyin-nato-europai-unio/