kiggyo Creative Commons License 2024.05.15 0 0 92581

Volt egy kis időm és összeszedtem pár képet:

 

Nálam ez a gond, a lapos dőlés, galambszar, masszív por. Nem olyan vészes, de alul már a cellába is belelóg, és félek hogy a pontszerű takarásból cellahiba lesz:

 

 

Emiatt évente 1x le szoktam mosni alaposan, és nagynyomású mosó+esővíz kombóval leöblíteni. Van hogy kimarad egy év, de kb így van...

 

Mivel poros környéken lakom így 1-2 héten belül vékony fátyolos porréteg fedi a napelemeket, és egy idő után ha nincs eső már egész durván néz ki. Az a durva hogy érdemben nem sok teljesítményt vesz le az ilyen, pedig lapos tető, nem sokat tisztul.


Méricskéltem sokat egy közeli referencia rendszerrel összehasonítva hogy mennyit javul a mosás után közvetlenül, és pár héttel később.

Én arra jutottam hogy ha normális a dőlésszöged és nem szarják össze a galambok akkor tisztul magától annyit amit kell, ha mindig pormentesnek akarod látni akkor meg mosogathatod hetente. Kint áll az autó, idén már vagy 5x volt valami homokos-poros csepergő eső ami után csupa szürke takony volt, lehetett mosogatni. Évi egy mosással abból sem látnék ki.

 

Saját vélemény, nem kell elfogadni, de gondolom pont megfér itt a többi mellett...

Előzmény: erbe (92574)