Tibbe Creative Commons License 2024.05.17 0 0 37560

Érdekes szabályok voltak mai szemmel nézve. :)

Emlékszem stanlex-re, ő volt, aki összeszámolta , azt hiszem havonta? a helyezéseket. Voltam első is (modemről). :) Bár én úgy emlékszem 2002-től voltam itt csak és eMM hívott, az állatos fórumról ismert.

 

Mai napig értelmesebb helynek látom társalgási szempontból a zindex fórumot, mint a többit, de leginkább a Facét. Nem tudom milyen okból lett az Fb a legforgalmasabb hely, de éppen emiatt jó nekem, mert nálam meg az a lényeg, hogy ismerjenek akárhonnan is. Kevés ember van, akivel csak e-mailben, vagy csak telefonon tudom tartani a kapcsolatot. De ha komolyabb téma van, akkor csakis a telefon (vagy tsai) az elsődleges.

 

Itt is esik, de nekem elől-hátul van a csatornából esővízgyűjtő. Bár már olyan régen esett, hogy bepállott a nagyobb gyűjtőben az esővíz, és teljesen ki kellett ürítenem, mert az egy idő után csak szúnyogkeltető.

 

De most ismét lesz viráglocsolásra, vagy vízhiány esetére vizem. Viszont, (mintha valamilyen okból beszéltünk volna erről) , a környező utcákban ha csőtörés van, nálam akkor is van víz. Más vezetéken vagyok, azt gondolom, ami a Skanzenhez megy (van jön).

 

Na, egyedül a Vízművek küldött most levelet, hogy értesítenek, hogy átírták a házszámom. Ennek előzménye az volt, hogy pár hete az adóhivatal kiküldött egy levelet, hogy tartozom, mert nem vagyok rákötve a szennyvíz hálózatra. Aztán visszaírtam, hogy nekem ez alól mindig is felmentésem volt, van is náluk igazolás róla. Na, azt ugye nem találták, így írtam a Vízműveknek a szituációról, ők meg válaszoltak, hogy "igazam van" nem tudok rákötni a szennyvízcsatornára. Mondjuk körülöttem mindenki. :) Így nem kell továbbra sem +talajterhelési díjat fizetnem.

 

Hát, talán szombaton nem lesz nagyobb eső, de utána napokig igen. Valami játszóházba, vagy ilyesmibe menjetek, meg nagy moziba, zárt helyen lévő kiállításra. Nem tudom, mi az, ami a gyerekeket érdekli és téged is rá lehet venni a kimozdulásra. Vagy otthon főzőcske tanfolyam, igaz, ahhoz először legyen víz.

Társasozni is lehet! :)

 

A Bős-Nagymarosban igazad van, az kellene. Akkor is kemény volt, amikor a kis hajót a víz alá nyomta a nagy hajó :( Segítség lenne.

 

De az akkugyáraknál meg felfedeztek most a környező ivóvizekben vmi magzatkárosító cuccot. Ez viszont kemény lehet.

Amikor a csernobili katasztrófa után sok gyerek született végtaghiánnyal, ahol akkor laktam,  (Salgótarján) tudatosult bennem az esemény mérhetetlen hatása. És nem venném már annyira lazán, hogy magzatkárosító víz van itt, ebben a kicsi Kárpát medence közepében egyre több helyen.

Amikor már visszafordíthatatlanok lesznek a károk és nyomorék unokáid születnek, akkor már hiába bagatellizálod el a tényeket.

 

 

Előzmény: nyman (37559)