rednalhgih Creative Commons License 2024.05.17 0 1 63539

Értik már a megyén kívüli olvasók mit jelent a "sorsodborsod" kifejezés? :)

 

Itt minden mínusz végtelenből indul és a kézenfekvő megoldásokig néhány kört le kell futni (akár több évtizeden keresztül) amíg eljutunk addig a pontig ahol egyébként is lennünk kellene az első napon ahogy megvalósult az elképzelés.

Íme egy újabb eset hogyan is "működik" nálunk a mindennapi élet.

Rendesen körbetáncolták a problémát és kiderült hogy az lesz ami a kevésbé szar (vagyis amit ide leírtunk többször)

 

No akkor nézzük....

 

A közeledő villamosok maguk fogják szabályozni ....

Ez olyan ismerős valahonnan.Végül is jobb később mint a sohasem.A ződmiskóc reklámarcaitól csak annyit kell megkérdezni hogy eddig milyen műsort néztek.Mert hogy nem a dayka-meséket abban biztos vagyok.

 

Bejelentkezési koordinátapontok feltöltése...

Ez olyan szépen lett fogalmazva hogy terinéni elolvad tőle válaszások előtt.Kár hogy a lakosság nagy része nem tudja hogy eddig is így működhetett volna.

 

Mindössze néhány másodperces megállás....

Mérni fogjuk.Mindkét irányba.Le is írjuk ide.Ha több azt is .)

Innentől felmerül a kérdés hogy a keresztirányú autósforgalom hogyan fog bonyolódni reggeli és délutáni csúcsban mert a villamosok miatt (1V-1AV-2V) megváltozik a többi szakasz telítettsége is.

 

Forgalomcsillapítási intézkedések ..elnevezésű projekt.....

Mit csillapítottak?Szerintem nem sok mindent.Zajt biztos nem mert ugyanaz a kocsimenniység ami eddig ráczgyörgyön viszonylag gyorsan elsuhant az most áll a semmi közepén várva a pirosnál.

Károsanyagot szintén nem pont a televert lámpaerdő következtében.

Eljutási időt gyalogosnak?Azt sem hinném mert próbáltam a környéket és csomópontnál többet kellett várni a zebra előtt mint anno.Zongorásháznál konkrétan nekemjöttek mert a vároháza felől induló zebrázók nem egyesével hanem csoportosan tudnak átkelni.A régi felállásban megjelent egy gyalogos és az autós átengedte így a szűkös saroknál nem könyökölték le egymást mivel elfért mindenki.Kocsonya első napján a zebra mindkét végén több tucat,felgyülemlett gyalogos és tapostuk egymást a helyszűkének köszönhetően.Ez 20 évig nem fordult elő velem mert lámpa nélkül eleve nem gyűlt össze "tömeg" a zebránál.

 

Villamos előnyben részesítése....:D

Erre inkább nem írok semmit.Mindenki döntse el vérmérsékelte szerint melyik trágár szó illik ide.A városháza sajtóosztálya újfent kitett magáért...ottsevótunkhe....

 

Egy szerelvényen akár 230 fő is utazhat....

Khmmm...jó lesz az 300-ra is mert volt részem olyan heringben amikor megfordulni alig tudtam.Alapból centrumnál 130-150 utas is felszállhat a félházzal érkező villamosra.Közben városháztérig telítődik.

 

Szemben az autóban ülő 1-2 fővel....

Feltalálták a lyukat a cső mindkét végén.

 

Jelenlegi 23 másodperc helyett 6 másodpercre rövidül....

Jaj de szép lesz.Meglátjuk milyen következményekel jár.

 

Az ott működő iskola továbbra is megközelíthető....

Igen ez így van csak ehhez meg kellene győzni a szülőket hogy tompikát ne a kapu előtt tolják ki az anyósülésről járó motor mellett és búcsúpuszit dobva orcájára hanem pakolják fel a legközelebbi villamosmegállóban a villamosra.Amíg a gyerek fel nem mászik a többi diákkal a fedélzetre addig ez csak falrahányt borsó.

Egyeseknek presztízskérdés hogy a gyerek ne menjen a néppel hanem kiváltságosként élvezze a négykerekű buborékvilágot.

 

Megpróbálom megtippelni a közeljövőt.

A sajtó hozsanna nem sok autóst fog kiszállítani a kocsiból.Aki villamosozott az ezután is fog.Mindegy hogy 85 vagy 3 másodpercet várt a zeneiskolánál,bérlete megvan,1-2 perc idegbajt kiküszöbölnek az életükből.

Ezt olvasva kopni fog a szentistván-hunyadi autósforgalom ami jó hír lenne de nem az mert a petőfi-meggyesalja viszi azt is aki eddig dísz térnél jött a belváros felé.Rosszabb esetben étm felé megy.

Mivel a lámpa marad,a keresztirányú forgalom feltorlódik csúcsidőben daykán a villamos előnye miatt.

Annyit érnek el hogy a hunyadi forgalma átkerül petőfi-meggyesalja-étm szakaszokra.A mennyiség nem lesz kevesebb.

Másrészt nem csak iskola van ott hanem okmányiroda,call center,lakóházak,pizzéria,fogászat..stb ami plusz autósforgalmat generál.Felesleges a kossuth gimire kihegyezni a cikk zárását,az csak egy része az egésznek.Ráadásul reggel bemegy a diák és onnantól délutánig mint célpont nem szerepel senki listáján.

 

Kenegetik,kenegetik de csak kevésbé szar lesz.

 

 

 

 

Előzmény: jeek (63538)