zétaepszilon Creative Commons License 2024.05.17 -1 5 604217

A "rekorder" a Választás.hu péntek reggeli adatai szerint a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszabura, ahol 51 jelöltet vettek nyilvántartásba. A Heves vármegyei Halmajugrán 46 jelölt verseng a hat képviselői helyért, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállón pedig 42 a nyolc képviselői helyért. 

 

Teljesen véletlenül ezek mind végletesen elcigányosodott faluk. Halmajugra érdekes lesz, úgy hallom ott a cigányok nem nagyon vannak "megelégedve" a mostani cigány polgármesterrel, mikor elkezdtek hozzá "eseti segély"-ért szaladgálni általában azt javasolta menjenek el dolgozni....

Van még egy olyan irányú összefüggés, legalábbis erre mifelénk, hogy azokban az általában cigányoktól mentes, jobb vagy viszonylag jobb anyagi helyzetben lévő falukban általában NEM kapnak a nagy képet viselők tiszteletdíjat (vagy kapnak de fel van ajánlva valami közfeladatra, esetleg az összeg szinte jelképes), az elcigányosodott falukban meg igen (némelyikben kiugró összeget is) és mit ád az ég a jelöltek száma és a felvehető tiszteletdíj közt szoros korreláció mutatható ki.