Cowboy Creative Commons License 2000.06.26 0 0 72
Nemrég vettem egy Cobra ESD 9550-st. 9 hullámhosszon müködik,
X (10.520 GHz +/-50MHz), K (24.125GHz +/- 100MHz), Ka (24.7Ghz +/-1.3Ghz) 3 laser (300THz +/- 375THz)
VG2 (11.75GHz+/-0.25GHz, azokban az államokban ahol tilos használni, erre válaszol a legtöbb detektor, amit a rendörautóban lévö berebdezés érzékel és az autós lebukott), ez állitólag rejtve marad.
És két figyelmeztetö, az egyik a rendör-, tüzoltó-, mentö autók adását veszi, ami a a megkülönböztetö jelzéssel együtt kapcsolódik be és a kijelzö “Emergency vehicle”-t ir ki (és a közlekedési lámpák zöldre kapcsolnak nekik.) Néha azonban akkor is kiirja, hogy “Vonat”, amikor vasút a közelben sincs!
A detektorba épitett iránytü akkor jelzi a haladási irány szerinti égtájakat, ha semmilyen “vétel” nincs. A boltokban kb$240-be kerül, én az interneten ráadásul egyedül vagy az úton, biztosan leállit. Nem árt tudni, milyen helyeken szeretnek leállni, elrejtözködni!keresztül vettem $137 +$15 a szállitás.
Itt nem villognak egymásra az autósok, ha rendör autót látnak leselkedni. Viszont ha van CB-d a kamionosok állandóan “virágnyelven” figyelmezetetik egymást, igy már a veszélyes helyeken mindegyik a megengedett sebességgel megy.
Lehet kapni radar zavarókat is, de ezek mindenhol tiltottak, ha egyedül mész az úton és a rendör radarja nem mutat, (vagy az újabb 20MPH-el válaszol és ezt mutatja a rendörnek), biztos lehetsz, hogy utánad megy.
Természetesen ez sem véd meg a bemérés ellen, ha a rendör tartja bekapcsolva. Sokszor csak egy rövidet mér, amikor úgy látja szemmel, hogy valaki gyorsabban megy. Nem árt tudni, milyen helyeken szeretnek meglapulni. Azok közelében pedig csak a megengedettel menni.
Eddig szerencsésen megúsztam, a 8 év alatt csak kétszer kaptak el. (Akkor nem volt detektorom). Mindkétszer megúsztam figyelmezetetéssel. Elöször a rendör kolléga elött csillogtathatta német tudását (nagy “zavaromban” a magyar jogsimat mutattam meg, erre megkérdezte németül, beszélek-e németül. A pozitiv válaszra németül oktatott ki és nagyon boldog volt, hogy a kolléga tátott szájjal bámul, egy szót sem ért a beszélgetésünkböl)