YERICO Creative Commons License 2000.07.13 0 0 63
>:>Esetleg azok a gépek, amin már tolóerővektor-kormányzás van. Merthogy azoknál >>fordulékonyabb nincs semmilyen
> >sugárhajtású vadász. És műrepülésnél ez számít igazán.

>Ezeken az van:) Meg a MIG 29-en.

Látom, te sem gondoltad komolyan. Merthogy ezeken még messze nincs ilyen, csak a Szu-35-ös néhány próbapéldányán. Az Indiának eladott orosz gépekhez két éven belül ígérték. A széria Mig29 pedig még hírből sem hallotta. Az F22 pedig még nincs sorozatgyártásban. De a Szu-27/35 nem is egy kategória vele, legalábbis nem ugyanaz a generáció.

>És tudtommal egy légvédelmi rakétának is megvan a maga tehetetlensége, nem tudom mit >kezd egy kobrával.

Közelségi gyújtóval eltünteti a repülődet egy szép fényes gömbben. Elég fordulékony jószágok a légiharc rakéták, 10-15 g meg sem kottyan nekik, a kobra figura meg lényegében állócélpontot jelent. Ilyenkor tenne egy kört, a forduló után a repgép pilótája pedig katapultálhatna jó esetben.

>Főleg hogy a kiáramló forró gázok miatt (szerintem, ezt leírva még nem láttam) hirtelen >nagyon megnő a cél egy infravörös rakéta előtt, amitől akár el is bizonytalanodhat.

Azért ez nem zavarna egy radarirányításásút. Meg a lézeres vezérlés sem egy utolsó dolog. A hirtelen megnövekedett hőkibocsátás annyira zavar meg egy infrevörös rakétát, hogy belerepül a közepébe és felrobbantja magát. Bye-bye kobra...

>Az, elnézve a műrepüléseket, elég bizonytalannak tűnik számomra, hogy egy amerikai gép >befogja a Szuhoj 35-öst. Hátra azok sem tudnak célozni, és amíg megfordulnak, már kész a >baj.

Épp ez a lényeg, az amcsik nem fordulóznak, hanem még előtte megpróbálják leszedni a célt rakétával. De egy jellemző eset. Asszem az irakiaknál volt, hogy egy F/A 18-as géppárt, amely bombázásra indult, megtámadott 1 vagy több Mig 29. A 18-asok fordulóharcba kezdtek TELJES fegyverzettel, nem dobták le a bombákat, a 29-es(eke)t lelőtték, majd mentek tovább az eredeti célpont felé. A 18-as pedig dedikáltan vadászbombázó, nem pedig elfogóvadász, mint a közismerten nagyon fordulékony Mig-29-es.

Előzmény: tudorapo (57)