Monty Creative Commons License 2000.07.17 0 0 989
iceberg,
Gratula az eredményeidhez!
"Ma már 20 km-t nevetve letekerek kb.35 perc alatt, (lécci,ne röhögj ki!!!!!) "
Már miért röhögnélek ki, amikor az 34-es átlag?! Mondjuk ez szobabringánál erősen függ a menetellenállástól (meg igazinál is függ sok mindentől :), de mindenképpen azt jelzi, hogy jó tempóban tekertél.

delfy2,
szándékosan nem reflektáltam a táplálkozásra, ugyanis én annak a megfelelő mennyiségű (és minőségű!) edzés mellett kisebb jelentőséget tulajdonítok. De azért íme néhány tanács mégis:
1. Kiegyensúlyozottság, szélsőségek kerülése. Sok fogyókurázó gyakorlatilag koplal, aztán amikor már nem bírja, jól bezabál, és mivel a szervezete (a "vészhelyzet" miatt) nagyon kis emésztési veszteséggel dolgozik, a többlet tápanyag szépen lerakódik, míg egy kiegyensúlyozottan táplálkozó egyénnél ez szépen megy a WC-be. :)
2. Telített zsírok minimalizálása. Ilyenek az állati zsírok nagyobb része, és a hidrogénezett növényi zsírok. A margarin sok esetben attól "light", hogy fel van vizezve, van viszont olyan is, ami nagyobb részben (többszörösen) telítetlen zsírsavakat tartalmaz. A csokik egy része is hidrogénezett növényi zsírokat tartalmaz, az igényesebb termékeknél lecitinnel emulgeálják a telítetlen olajokat. (Így már csak a kakaó marad, ami kedvezőtlen hatású :)
3. Összetett szénhidrátok favorizálása. (Barna kenyér, barna rizs, stb.) A fruktóz sem rossz, az sem vált ki jelentős inzulinszint ingadozást.
4. Megfelelő rostbevitel. Ez kissé összefügg az előző ponttal (barna kenyér, gyümölcs, zöldség).
5. Sokan javasolják, hogy este már ne nagyon együnk, ehhez sem pro, sem kontra nem tudok érdemben hozzászólni. Egy biztos, edzést követően nyugodtan lehet enni (bizonyos esetekben kell!) akár este is.
Hirtelenjében ennyi jutott eszembe, természetesen emailben is válaszolok a kérdéseidre, ha vannak.

Kedves Beny!
Valamelyik topicban is elég megbántottnak tűntél Robzon egyik megnyilvánulásával kapcsolatban (súly jó, csak nőni kéne hozzá 10 centit), ezért gondoltam, hogy a mostani megjegyzésed sem minden malícia nélküli, bocsánat, tévedtem. Én mindenesetre jó szándékkal próbáltam viccelődni veled, ígérem, hogy ez többet nem fog előfordulni, sőt, a biztonság kedvéért nem is reflektálok a hozzászólásaidra.

Előzmény: iceberg (986)