turbo2 Creative Commons License 2000.07.24 0 0 159
Hi MAZ !

Bocsi , nem udvariatlanságból nem válaszolok csak nem voltam.
Erdészet témában nyomultunk (kiszállítás).
Ez azt jelenti, hogy az erdőben a vágásterületről, időjárásbiztos( beton, aszfalt) út mellé kell szállítani az anyagot, hogy a kamionok is el tudják vinni.
Hihetetlen dolgokat lehetett vele produkálni és szinte mindenhol elment.
Kb 8-9 t anyagot lehetett rárakni (szépen ráült a gumibakra) és a motor gond nélkül vitte. Sajnos a plató alakja nem túl jó (bemélyedés van a közpén), és ezért ezeket általában át is alakítottuk. Volt olyan amire a pótkerék helyére darut szereltünk (nem kis meló) és úgy használtuk. Ez plusz 1 t. A motorja szuper volt, nem sok karbantartást igényel, de az erőátvitel már nem volt ilyen tökös , rengeteg kardáncsukló ment tönkre, és a fék meg levegőrendszer is állandóan szarakodott. Volt, hogy 4 autóból egynek sem működött a fékje. De kipufogófékkel is úgy lassult mint az állat. Mi átalakítottuk az erdei viszonyoknak megfelelően. A légfékrészt leegyszerűsaítettük egykörösre, beraktunk +1 munkahengert, minden lámpát , vezetéket leszedtünk, termosztátot, és utastér fűtést kikötöttük. Ettől mindig üzembiztos volt de januárban k... hideg volt a fülkében. Szóval faszán leharcoltuk őket. Volt olyan ami hetekig 5 féltengellyel járt (jobb elsőt kivettük) és ha kellett az elsőkerék hajtás akkor diffizárat kellet kapcsolni és ötkerékhajtású lett. Az utak keresztmetszete (földút) esős időben megegyezett a szabad űrszelvény keresztmetszetének. Amennyit süllyedt a kerék, annyit gyalult az alváz, csak hónap végén az egész út fél méterrel lejjebb volt.
Rengeteget mentettük a prágákat mert azok már nem bírtak elmenni(gyengék voltak).Egyszer egy KAMAZT kellet felhúzni egy emelkedőn(nem összkerekes) és terep 1 ben 8 t fával +a megrakott Kamazzal simán ment fölfelé addíg amíg a 13 mm-es acélkötél el nem pattant.
Szóval rengeteg történet van csak ki írja le? Sajnos csak most néztem meg az indexet de gondolom ott voltál Pécsen?

Legközelebb találkozunk.

Előzmény: Maz (79)