Savithri Creative Commons License 2000.08.07 0 0 5
Akkor most sikerült felvenned, vagy nem?
Én már 92 óta mosom vele az agyam, de azért még nem fújom kívülről, főleg, hogy pár hónapja nem néztem egy részt se, úgyhogy kissé összemosódnak a részletek. A péntekit meg nem tudtam megnézni, de már jelentkeznek az elvonási tünetek... Egyébként a családban a "nyuszi vagy?!" szállóige lett, na meg a "kicsit zárlatosak a beültetett bionikus alkatrészei" :)
Na, meg a kérdésre, hogy: nem kéne valami jó kis filmet nézni? a válasz többnyire a Vissza a jövőbe, (apám is imádja), a család maradék része pedig élénken tiltakozik. De aztán úgyis mi győzünk :)
Per pillanat nem is tudom, melyik a kedvenc részem, talán az elsőt szeretem a legjobban, bár nekem ez összkapcsolódik a másodikkal, mert ha már elkedjük nézni, nem bírjuk leállítani a videót, úgyhogy lemegy a 2. is. Szerintem a legjobb jelenetek: amikor Marty egyszerre két példányban van jelen, pl. a színpadon énekel, és a saját feje felett mászkál. Aztán amikor Biff pofázik a vén tatával és ugyanazok a gesztusaik (Kit nevezel fafejnek, fafej?! :) A legnagyobb poén az, amikor a 3. részben a doki egy bazinagy ketyeréből elővarázsol egy jégkockát, és lazán megkérdezi: kérsz jeges teát. Ez így leírva nem tűnik poénnak, mert látni kell! Az is szuper rész, amikor M. visszaér a múltból (vagy a jövőből?) és azt hiszi, hogy a Dokit lelőtték, közben mégis él.
Nem is emlékszem egy olyan időutazással kapcsolatos filmre, amelyik ennyire eredeti lenne. A másik pozitívum, hogy a későbbi részek nem árnyai az elsőnek, hanem tovább tudták fokozni az eredeti ötletet. És nem mentek el az uncsi nyálas romantika, vagy a tömény akció irányába. Örülnék egy újabb résznek, kérdés, hogy az mikor jutna el hozzánk. És főleg, hogy milyen lenne a szinkron. Mert Rudolf Pétert elég nehéz lenne felülmúlni, akkor inkább már feliratozva nézném. Kíváncsi lennék, hogy hogy mutatnának 15 évvel idősebben a filmben, bár szerintem M.J.Fox fel tudná venni azt a régi stílusát.
Egyébként mikor nyomja a TV a többi részt?