Sintér Creative Commons License 2000.08.09 0 0 258
Sziasztok!

" A svéd légierő pl. úgy épül fel, hogy a gépek szükség esetén az országutakat használják le és felszállásra. Háború esetén a gépeket széttelepítik ilyen utakra, ahol 2-3 gép kerül egy csoportba. "
Így is van. A Svédeknél. Irígykedik is a NATO...
" A katonaság valamiért nem preferálja a Microsoftot, mint ahogy a kormányzat sem. Szóval az USA-t nem lehetne túl nagy MS barátsággal vádolni. "
Olyannyira nem, hogy amikor a CIA-nak anno domini gondjai támadtak a WIN95-tel, rossz nyelvek szerint a raktárakból visszahozatták az AMIGA 4000-es munkaállomásokat és azokban cserélték inkább a procit 060-ra, hogy megfeleljenek a növekvő igényeknek. :-)
" Engem sem.. "
Örömmel tölt el hogy vannak dolgok, amiben vita nélkül egyet tudok veled érteni. :-)
" Kb. 2 éve volt egy cikk a TopGunban, hogy az orosz hadsereg rendelt 10000 db. Intel 486/33-as procit, amit a repülőkbe építenek majd, lecserélve a régi rendszereiket. Akkor azok milyen fejlettek lehettek. "
Hozzátenném, hogy amikor a TORNADO ECR-ek (rádióelektronikai harcra optimalizált TORNADO vadászbombázó) megjelentek úgy '89 környékén, a szakértők el voltak ámulva a korszerűségén. Külön kiemelték, hogy ennek a változatnak a számítógépe már 64 Kb memóriát tartalmaz(sic!). Azért abban az időben már tőlünk nyugatra átlagosnak volt tekinthető a PC, az AMIGA, a MAC és az ATARI, ennél jóval több memóriával... SzVSz ritkán szerelik be az USA gépeibe is a legújabb technikát, mivel a bevált dolgokat arrafelé is jobban szeretik.(Mi lett volna, ha a Pentiumot is azonnal... :-()
" A működési elv, az elsütőszerkezet, a lőszer adagolása, a kialakítás mind megegyezik, csak a gyártás módjában különböznek. "
Így van. A "koppintás" nem olyan mérvű volt hogy lettek volna csereszabatos alkatrészeik, hanem az elkészült német változat alapötleteit felhasználva (zárszerkezet, gázdugattyú, adogatási és tárazási szisztéma) készült el az AK-47. Azt hiszem, azért az elsütőbillentyűnél több dologban is különböznek, mivel jobban optimalizálták az AK-t a tömegtermelésre - pl. forgácsolt alkatrészek kiváltása a lehető legnagyobb mértékben sajtolt alkatrészekkel stb.

Üdv: Sintér