Tüvi Creative Commons License 2000.08.15 0 0 176
Emberek!
Én is tiszteltetem a más véleményét, mert, de uncsi is volna, ha mindenki egyformán gondolkodna. Akkor a topicokon sem lenne miről eszmét cserélni.
A teljes kiírtás meddő vita. Még a világbékéhez sem sikerülne globális összefogást kieszközölni, nemhogy egy "csak" milliókat (M.o.-n) érintő kérdésben. A ritkítás, illetve az elérhető közelben történő írtás, igenis nagyobb hangot kell, hogy kapjon. Én sem csak a vadkenderre vagyok allergiás (nekem február-márciustól a mogyoróval kezdődik, és meg sem áll az első fagyig, utána, hogy el ne felejtsem az érzést egész évben jelen van a házipor), de az általam ismert allergiás emberek - nem túlozva - kb. 70%-a csak vagy leginkább a parlagfűtől szenved. Tehát írtása sokaknak teljes, többeknek részleges megoldást jelentene, ami első lépésként nem is lenne rossz. Aztán jöhetne a többi allergén felmérése és irritációjuk valamilyen módon történő kiküszöbölése.
Én is szívesen tennék ennek érdekében valamit, de mint tudjuk, egy fecske nem csinál nyarat. Egyik évben páran felbuzdultunk, hogy a bicigliút mellett fekvő parlagföldekre nagy lejárató táblákat teszünk, hadd lássa mindenki, ki az, aki felelős a további megbetegedésekért. De a nagy elhatározáson kívül nem történt semmi. Miért? Mert mi lesz, ha...., meg júj de ciki, én nem merem, mert mutogatni fognak rám.....stb.
Egyébként nálunk is a temető az egyik fő pollenraktár. Az önkorm. az egyházra hárítja, az egyháznak meg nincs rá pénze. Könyörgöm, ha kihirdetnék a problémát, biztosan lenne egy-két jelentkező, aki az egydélelőttös munkát elvégezné. Csak úgy..., csak azért, hogy ő is elmondhassa: tett valamit a közösségért.

Üdv Néktek:
Tüvi