yodamastah Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1048
delfy2!

Higyj Montynak, ugy nagyjabol tudja mit beszel.
De ha egyszeruen matematikat alkalmazva megnezuk hogy 12kg zsir az kb 115200 kcal energiat jelent. ennyi energiat tuti hogy nem falt fel a tested 32 nap alatt... Ebbol a 12kgbol elso par nap alatt eleg sok izomglikogen mehetettt le ami ugy e sok vizet is jelent. Ezt mindig erdemes beleszamolni... A legtobb villamfogyokura ezen apalszik. 7 nap alatt siman le lehet adni egy csomo vizet, glikogent, meg izmot. Ja persze egy kis zsir mellett :)

Sok sok iromanyt atbongesztem, es a legtobb helyen figyelmeztettek, hogy ha a kaloriadeficit meghaladja a 800-1000 kcal-t akkor jol oda lehet cseszni az anyagcseret. Nem hulyeseg a lassu fogyas, egyszeruen nem lehet bizonyos merteknel zsirbol gyorsabban fogyni. Bar nagyon magas testzsirszazaleknal hmmmm.... nemtom. De akkor is, az energiamegmaradas ugye... a zsir ell kell hogy egjen.... Ha nincs edzes, es negativ kaloriaegyensuly van, akkor az eletfolyamatok mukodesere (foleg az izmoknak) zsir hasznal a szervezet. De tuti nem a tobbszoroset mint amennyi energia szukseges :)

Mas

Talan a legbossszantobb dolog amit hallani szoktam, az a zsirszegeny/ zsirmentes kajak temaja. Mint Monty is emlitette, a zsirok es a feherjek esszencialisak. A vilag legnagyobb nephulyitese a 0%os gyumolcsjoghurt. Zsir nincs benne, de cukor az van boven, ami hizas szempontjabol rosszabb mint a zsir (inzulin miatt). A zsirral csak azert erdemes vigyazni, mert a nagy kaloriatartalma miatt konnyen tuleszi magat vele az ember. A telitett zsirok pedig nem tul egeszsegesek. Ennyi. Tocsogo zsirban uszo kajan is lehet fogyni. Siman. Sot. Alacsony szenhidrat tartalmu, magasabb zsirtartalmi dieta meg jobb is (nem ketogenra gondolok) mivel a folyamatos alacsony inzulinszint miatt nem ehes az ember. (Bar errol kivancsi vagyok mi a velemenyed Monty. Marmint a megemelt zsirbevitel mellett alacsony szenhidratrol.)

Ja meg valami. Irtad hogy fontos a 3l viz bevitele. Hat nem akarom mondani, de napi 3l viz az egyaltalan nem extra. Mindenkinek fontos lenne annyit benyomnia. Egyszeruen 3l viz bepakolasa minden egyes embernek egy alap dolog kene hogy legyen. En van hogy 6-8at is eltuntetek konnyeden. Nyaron a nagy melegben 10l is lement neha, foleg ha edzes is volt aznap.

De megis a lenyeg hogy jol erzed magad es fogysz. Csak aztan ne add fel. Annyi bizonyos. Ha leall a mostani fogyasod, akkor tobbet kell enned. VIsszaallitani az anyagcseret, meg ha hizol is kicsit kozben, aztan folytasd csak.

Mindenkepp egyel zsirt is. Lenmagolajat ha lehet.

Jo zsirgyilkolast...