Hofeherke Creative Commons License 2000.09.15 0 0 16
Ezzel a topiccal nem az a célom, hogy a MÁVot szidó emberek gyülekező helye legyen. :-)) (Bár minden bizonnyal sokaknak lenne oka rá.)

A Nyugatiból szoktam átlagosan havonta 4-6-szor mintegy 15 km távolságot vonattal megtenni. Ez ahhoz kevés utazás, hogy érdemes lenne bérletet vennem, marad a jegy. Igen, de jegypénztár pont a pályaudvar tulsó oldalán van, mint ahonnan álatlában a vonat indulni szokott. Az esetek túlnyomó részében mindíg megkérem a kalauzt, hogy ugyan hagy vegyem meg a vonaton a jegyet. Embere válogatja, ki hogyan reagálja le kérésemet. Amikor mondom, hogy nem ellógni akarom az utat, csak egész egyszerűen mire oda-vissza megjárom a Nyugatit, végigállom a sort, visszaérve nyugodtan integethetek a vonat után, a következőt meg nem szeretném megvárni, általában belemennek a vásárlásba.
Tegnap volt 10 percem indulásig és a jegpénztárak felé vezetett utam, gondoltam meg is veszem a jegyet. Nos... a rengeteg pénztárból kb. 3 azaz három üzemelt. Ezekután mondhatni természetes, hogy a sorok vége a terem túl oldalán volt. (Jónéhány méter!!!) 30(!) percnyi sorbaállás után, úgy döntöttem hogy a kiszemelt vonatot lekéstem, de a következőt nem akarom, így lesz, ami lesz jegy nélkül megyek a vonathoz, max. ha találkozom a kalauzzal megkérem - megint - hogy ott vehessem meg a jegyet.

Ötleteim/kérdéseim a következők:
1) Ha a a vonaton is meg lehetne venni a jegyet, véleméynem szerint jóval többen élnének a lehetőséggel a lógás vagy a kérlelgetés helyett. A trolibuszokon is kb. 20%-kal drágábban, de meg lehet venni a BKV jegyet. Ezt a vonatokon miért nem lehet megoldani? (Tudom, nem egy cég, de akkor is.) (Félemetesnek tartom, hogy a <100 Ft-os jegyre, ha "elkap" a kalauz 400(!) Ft bírságot kell fizetni, szerintem távolságtól függetlenül)
2) A BKV-nál elég jól elterjedt a tömbjegy, amiben van 10 db jegy és az ember akkor használja fel, amikor akarja. Ezt a vonatokra miért nem lehet? (Most, ha megveszek egy jegyet, ha nem csal a memóriám 1-2 napon belül fel kell használnom.)
3) A Nyugati elég nagy pályaudvar ahhoz, hogy egy(!) helyen lehessen jegyet kapni. Ha nem akarnak több pénztárat üzemeltetni - mint az (jó)néhány évvel ezelőtt volt, de bezárták - akkor esetleg automatából valamilyen formában nem lehetne jegyet vásárolni?

Bocsi, egy kicsikét hosszúra sikeredett az üzenetem. :-)

Viszont! Nem nullázós, hanem építő jellegű ötleteket várnék. Hátha. Hátha olyanok is olvassák, akik érdemben tehetnének valamit...

Hófehérke