Csilla Creative Commons License 2000.09.15 0 0 49
Szisztok!
Senki nem főz be az őszön????
Én tegnap mézes alma lekvárt csináltam az egyik Tina Extra után szabadon (ott befőző zselirozó cukorral csinálták de nekem olyen nem volt igy improvizáltam picit). Leirom hátha valakit érdekel.
Az almát megpucolom, kiszedem a magházát és citromleves vizbe teszem, lemérem (igy kell legyen 1,25 kg), majd apróra kockázom és öntök rá egy citrom levét, némi egész fahéjat, majd hozzákeverek egy tasak 1:2 zselirozó befőzőszert (Oetker zseléfix, Hass Quitin)és felforralom, majd hozzáadok fél kiló cukrot és forrástól számitott 2-3 percig főzöm majd hozzákeverek 5 dkg folyékony mézet (ez kb 3 evékanál)és üvegekbe töltöm, lefedem és száraz dunsztba teszem. Nagyon fincsi lett és a citromlétől szép világos sárga szine van. Na jó befőzést mindenkinek.