904Zsó Creative Commons License 2000.11.21 0 0 917
Kedves Herr X!

Én sem akarok kötekedni / :-) /, de szerintem ez az önköltségi alapon való felajánlás kicsit erős. Mármint akkor, ha jól értelmeztem, és azt akarja jelenteni, hogy minden vendég fizesse magának. Ui. ha én meghívok valakit az esküvőmre, akkor nehogy már neki kelljen fizetni a szállást.
Ami pedig az előző hozzászólásomat illeti, ha jól emlékszem leírtam, hogy én aggódtam a legjobban, hogy mi lesz szegény vendégekkel. Azt kihagytam, hogy előzetesen azért csendesen megtudakoltuk, hogy egyáltalán kinek van olyan elképzelése, hogy esetleg itt aludna. Úgy rendezkedtünk be mindjét családnál, mármint az anyósoméknál és nálunk is, hogy jó pár embert le tudjunk fektetni, a barátoknak meg felajánlottunk egy hétvégi házikót a település határában, ahol igaz laticelen, meg matracokon, de kényelmesen elfértek volna. Lehet, hogy ez egyesekben megbotránkozást vált ki, de ez kölcsönös alapon működött (minden edddigi esküvőn a baráti körből ez így működött, majd bolondok lettünk volna még a szállással is terhelni a fiatal pár pénztárcáját, meg a sajátunkat is, ha egyszer ez így megoldható), egy jól összeszokott társaság, akik már sátoroztak is együtt, szóval meg se kottyant volna nekünk, sőt a laticelek egyrészét ők hozták is magukkal. Szóval elméletileg lett volna hely, csak nem éltek vele. Ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy ez mint írtam Pünkösdkor volt, a nyár egyik legforróbb napján, és sokan úgy gondolkodtak, hogy inkább még hajnalban viszonylag hűvösben elindulnak haza, mintsem pár órás alvás után, de ugyanolyan fáradtan a forróságban.

Ami pedig az ivást illeti: mi is felszerelkeztünk mindenféle alkohollal, hogy jó legyen a társaság hangulata, de rettentő kevés fogyott. (Talán ez is a melegnek köszönhető.), és ált. hajnal kettő után az embernek már nemigen van kedve inni, legalábbis nálunk ez volt a jellemző, ráadásul senki nem volt részeg (a legnagyobb örömömre, merthogy undorodom a részegektől), aki pedig autóval jött, eleve úgy állt a kérdéshez, hogy a vége előtt, vagy egész este alatt 5-6 órával már nem ivott. Bár lehet hogy a mi családunk csak ilyen "elfajzott" de nem kellett ahhoz annyi alkohol, hogy jól érezzük magunkat, ami miatt bárkinek is félnie kellett volna a rendőrtől.
Na jó, már megint nagyon hosszúra sikeredett.

Zsó

Előzmény: Herr X (916)