szalka Creative Commons License 2000.12.15 0 0 32
Azt hiszem nem is ez volt itt a kerdes, hogy hulyeseg-e nyelvvizsgahoz kotni a diplomat avagy sem. Sajnos igy van es kesz. Innen kell kiindulni es megtalalni azt a nyelvet amit elfogadnak hozza es megtalalni azt a nyelvizsgat amit le tudnak tenni a diploma elott allok.

pancho:
Nyelverzek mint olyan marpedig letezik! Teny, hogy az egvilagon semmit nem lehet megtanulni szorgalom nelkul es nyelveket kulonosen nem, aki lusta leulni tanulni azon nincs mit segiteni. Nekem az egyetemen soha nem volt problema a legnehezebb szakmai vizsgakra sem felkeszulni egy ejszaka allatt, mig a csoportarsaim kozul mindnek legalabb 2-3 nap kellett ugyanahoz, de valakinek 1 het. De en naphosszatt magoltam a szavakat es oldottam a nyelvkonyvek feladatait megis rohadtul a szakszoveg ertesen kivul akkor meg mast nem voltam kepes magamra szedmi, mig egypar nyelvzseni evfolyamtarsam, aki szinte soha nem ult le nyelvtant meg szavakat tanulni, szinte honapok alatt a semmirol atlagos iras es beszedkeszseget szedtek fel.

Nyilvan hogy vannak sokan, akik egyszeruen lustak es ramondjak, hogy a nekem nincs nyelverzekem. Akinek tenyleg nincs annak is meg lehet tanulni egy nyelvet kitaeto munkaval, csak tobbszor annyi ido alatt.
A finneknel elek es eleg sok magyar van itt, es annyira latszik, hogy vannak olyanok akiknek ez mar az 5. vagy 6. ! nyelvuk es mindenfele tanulgatas, kurzusra jaras nelkul tok hamar mar ertik es beszelik. Aztan vannak akik meg eljarnak kurzusokra otthon leulnek es bevagjak a szavakat tanuljak a szabalyokat es megsem ertik meg olyan jol.
Ha nincs nyelverzek, akkor ez biza hogy lehet?