Törölt nick Creative Commons License 2001.01.24 0 0 1045
Sziasztok Lányok!

2 fontos megjegyzés:
fénykép: Elvileg nem kérheted el, sőt, meg sem igazán veheted. Nekünk 99-ben volt az esküvőnk, 4 tekercset lőtt el a kollega a nap folyamán, és képenként drágábban lehetett volna utánrendelni, mint a fotexben, ráadásul nem is Ő hívta elő! Az automata hívó pecsételt a képekre, ráadásul a baromállatyja bennehagyta a blokkot az egyik borítékban.
DE: kemény tárgyalásokat folytattunk, a lényeg a következő: Mivel Ő a művész, mint művészt, megilleti a copyright jog, ezért a művészi alkotás az övé, de az ilyen jellegű alkotásoknál a szerzői jog megoszlik 50-50%ban a művész és a modell között, aki TE/TI vagytok. Ekkor jött a szöveg, hogy de Ő egesz nap dolgozott, kattogott. Válasz: de részt vett, kapott enni-inni, mintha a vendégsereg egy tagja lenne.
Szöveg 2: de ez neki üzlet, és a gép ha elromlik és ez és az, miből fogja javíttatni, adóznia kell, TB-t fizetni etc... ezért kell nála rendelni.
ADU itt.: Bp-en léteznek szalonok, akik már előhívott képről csinálnak másolatot, ugyanolyan minőségben. Hangsúlyozom, ugyanolyanban! 99-ben az ár megegyezett azzal, amit a fotos mondott, Fehérváron.
A tárgyalás végén közöltük vele:
1. nem adott számlát = nincs adó, tb kötelezettsége a bevétel után
2. Mivel Pesten vagyunk, elvisszük a képeket az említett fotóshoz, ugyanennyiért megcsináltatjuk, de nincs utazási költségünk.
3. Ha mi innen a negatív nélkül megyünk el, az neki nulla nyereség.
Majd felajánlottunk 1500 forintot a negatívok tekercséért. Odaadta. Azóta vagy 100 képet hívattunk elő, ajándékba a résztvevőknek, gyors fejszámolás, kb.45 ezret spóroltunk így....

Vőfély: Létezik egy Vőfélykönyv c. könyv. Benne versek, játékok, miegymás.
Ha visszalapoztok jó sokat (99-ig), ott leírtam, hogy nálunk milyen versek voltak, az öccsnek ki lehet nyomtatni ;)

Helyi mókussal vigyázni! Lehet, hogy jó ötletnek tűnik a zenészt befogni erre a szerepre, de ha nem ismered, furán jöhet ki a dolog. Pl: barátnőmék külön kérték a vendéglőben, hogy hagyják ezeket a dolgokat, nem kell. Önjelölt vendéglős mégis szervezkedett és a LÁNYA játszotta a vőfélyt. Ő szavalt, és a menyasszony egy NŐVEL járta az első táncot. Borzalmas volt!
Akkor inkább egy nagybácsi vagy egy uncsitesó legyen befogva!

ehh.... kérdések jöhetnek, úgyis szómenésem van!
trilla