Monty Creative Commons License 2001.01.30 0 0 1162
Estee-
"ugy erzem, hogy a reggeli szobabicaj keves lenne."
De miért?? Ha kevés a fél óra (tényleg kevés), akkor csináld hosszabb ideig és/vagy növeld egy kicsit az intenzitást. Ha nem érsz rá reggel, akkor este. Másik nap meg az 50 perces tornát. Vagy tornázzál közvetlenül bringa után. Esetleg fordítva. A lényeg az, hogy mindig kell egy "indukciós periódus", amig a zsírégetés rendesen beindul, és így az van, hogy naponta kétszer bemelegszel, amíg eljutsz oda, hogy mondjuk 5 percet eltölthess a zsírégető tartományban. Vagy esetleg el sem jutsz oda.
"Fruktozt barmelyik gyogyszertarban kaphatsz, de tenyleg draga. "
Ha azt vesszük, hogy a különféle italporok (Vitaláda és társai) mibe kerülnek, és hogy egy kulacshoz elég kevés kell, akkor nem olyan vészes. Szóval gyógyszertár...

iceberg,
az a legfontosabb, hogy az alsó holtpontnál majdnem teljesen nyújtva legyen a lábad.

Szomi,
"Én olyan szobabringán tekerek, amin majdnem vizszintesen van a lábam. Na jó kb fél méterrel van lejjebb a pedál és én vagy 1-1.5 méterrel ülök hátrább (olyan mintha fotelben ülnék)."
Akkor ez egy szobarekumbens. :) Nem is tudtam, hogy van ilyen. :)

"Van ennek valami hátránya?"
Talán csak annyi, hogy kisebb terhelés jut statikusan a felsőtestre. Ami akár előny is lehet (->kényelmesebb). Amit múltkor írtam, az arra az esetre vonatkozik, amikor a felsőtest helyzete nagyjából változatlan, csak a lábfej van a térdhez képest elöl.

Babaloo,
Attól tartok, nem egészen értem a kérdést. Ha dolgozik a kar, természetes, hogy nő a pulzusszám, hiszen el kell látni oxigénnel. Kiváló példa a gyorsúszás, ott aztán nagyon szépen fel lehet vinni a pulzust. :) De ha a láb dolgozik, még nagyobb az oxigénigény, hiszen a négyfejű combizom jóval nagyobb tömegű, mint a kar izmai.