VéZsé Creative Commons License 2001.02.05 0 0 1161
Szia Bögre!
Hát lesz mit olvasnod!!:-)))))))

Régebben abszurd ötletnek számitott, hogy egy esküvőn társasági játékokkal szórakoztassák a násznépet. Ügyeltek az ünnepi jelleg megtartására, még akkor is, ha az étkezések között netán unatkozott a vendégsereg. Ezt elkerülendő, nem árt, ha van a tarsolyunkban egy-két játék arra az esetre, ha a tánc még nem indult be és a következő fogásra is várni kell.

Hat párt kiválasztunk, a párok nőtagjai elhagyják a helységet. Időközben a féfiak felhajtják nadrágszáraikat és egymás mellé egy padra állnak. Ezután bevezetik az első hölgyet bekötött szemmel, akinek a féfivádlik letapogatásával kell kitalálni, melyik az ő partnere. Ha választott, még bek9ötött szemmel kell megcsókolnia a férfit, "ellenőrizve", hogy tényleg helyesen döntött-e. Az első hölgyet követi a többi, persze mind bekötött szemmel.

Menyasszonyi cipő árverése:
A menyasszonynak leveszik egyik cipőjét. Valamelyik vendég tesz rá egy ajánlatot és beteszi az összeget a cipőbe. A következő ajánlatoknak mind magasabbnak kell lenniük az előzőnél. /A játék kedvéért, alacsony összeget csak/. Az árverés végén a vőlegénynek ki kell váltania arája cipőjét azzal, hogy kifizet ugyanannyit, amennyi már a cipőben van. A pénzt végül a menyasszony kapja meg, ez lesz atz első havi háztartási pénze.

Lufiverseny:
Ez a játék igényli a legtöbb előkészületet, de egyxben a leglátványosabb és óriási élményt igér a résztvevők számára. A játék szervezője minden vendégpár részére vásárol egy felbélyegzett képeslapot, amelyre cimzettnek beirja az ifjú párt. A szöveg helye üres marad egy meglepetés részére, amit minden vendég/pár/ maga tölt ki. Olyan igéreteket lehet ide irni, amellyel az esküvő után lephetik meg a fiatalokat. Pl. meghivunk fagyizni benneteket, kivasalunk egy mosás ruhátokat, lemossuk a kocsitokat, kinek mi jut eszébe az ünnepeltekkel kapcsolatban. Ne felejték el a vendégek olvashatóan aláirni a nevüket és a megtalálót egy rövid mondatban megkérni. Kérjük dobja be a lapot egy postaládába!" Ha mindenki elkészült a maga képeslapjával, ezeket gázzal felfújt lufikra kötjük. A sok-sok képeslapos lufit aztán egyszerre engedi el mindenki az égbe! Amelyik képeslap visszaérkezik az ifjú párhoz, azt irójánál beválthatják. még szebb látvány, ha a lufikat már sötétben engedjük útjára ugy, hogy folyton égő " csoda gyertyát" is erősitünk rájuk. /Kapható az üzletekben, nem lehet elfújni/Képzeljük csak el 50-100 egyszerre meggyújtott gyertya fényét az égen...

Összekötősdi:
Ehhez a játékhoz két csoportot kell alkotni egyenként 4-6 főből, akik egymás mellett vagy mögött felsorakoznak. Mindkét csapat kap egy kanalat, amelynek a végére többméternyi spárga vagy zsinór van erősitve. Minden játékosnak a bal ujjánál kell bebújtatni a kanalat és a jobb lábszáránál kell előjönnie. Amelyik csapat utolsó játékosánál először bukkan elő a kanál, persze úgy, hogy közben minden csapattag össze van kötve a zsinórral, az a nyertes. Vigyázzunk, hölgyek szoknyában nagy előnyben vannak, ezért ügyeljünk az arányra a csapatok kialakitásánál.

Lepedősziv:
Ezt melegen ajánlom, ez a mi esküvőnkön is volt!
Ez a játék rövid és csak az ifjú párt mozgatja meg. Egy nagy lepedőre, amire már nincs szükség, egy óriási szivet festünk előzetesen,/textilfilc/. A szivbe beirjuk a menyasszony és a vőlegény keresztnevét és az esküvő dátumát. Egy-egy körömvágó ollót adunk az ünnepeltek kezébe, hogy azzal vágják ki a szivet. Amikor elkészültek, át kell lépniük közösen a lepedősziv lyukán vagy a vőlegény karjaiban tartva kedvesét, teszi meg ezt a lépést. Hogy a kivágott sziv ne veszen kárba, a násznép tagjai aláirják, igy örök emlékül megmarad a lepedősziv a párnak.

Igaz vagy hamis?
A terem közepére ültetjük az ifjú párt, egymásnak háttal egy-egy székre. Mindkettőjük kap egy előre elkészitett táblácskát, amelynek az egyik oldalára az van irva, hogy igaz, a másikra pedig, hiogy hamis. Egy vállalkozó szellemü vendég kérdéseket olvas fel nekik, amelyre egyértelmüen csak igennel vagy nemmel lehet válaszolni. Pl. "minden este együtt fürdünk", "külön szobában alszunk, mert egyikünk horkol" stb. Minél vidámabbak és kétértelmübbek a mondatok, annál szórakoztatóbb lesz a játék. Közben egy döntőbiró számolja, hányszor sikerül a párnak ugyanazt a választ adnia. Ha egy bizonyos, előre meghatározott szám fölött teljesitenek, fődijat nyernek, különben vigaszdijat kap ajándékba a pár. A násznép közben sok új dolgot megtudhat róluk és jót szórakozik.

TÁNCJÁTÉKOK
Lufitánc:
Minden hölgy bokájához egy lufit kötözünk. Az uraknak meg kell próbálniuk tánc közben a többi pár lufijára lábukkal rátaposni és igy kipukkasztani úgy, hogy közben saját párjuk ballonjára vigyázzanak. Természetesen az a pár lesz a győztes, amelyik hölgytagjának a játék végén épp marad a lufija.

Újságtánc:
Minden férfi nadrágjának zsebébe tesz egy kb A2 méretü, összehajtott újságot és partnernőjével táncolni kezd. /Szvsz. az újságot nem kell zsebbe tenni, ki is lehet osztani a tánc kezdetén/. Amint abbamarad a zene, a földön széthajtogatja úgy, hogy párjával együtt mindketten ráálhassan anélkül, hogy egy kicsit is lelógna a cipőjük róla. A leglassúbb pár kiesik a játékból és persze az utolsónak megmaradt páros lesz a győztes.

Alma- vagy narancstánc:
Minden pár kap egy almát vagy narancsot és meg kell próbálniuk úgy táncolni vele, hogy a nő és a férfi homloka közé szoritja. Nem eshet le a földre! Az a pár lesz a győztes, amelyik a tánc végéig meg tudja őrizni a gyümölcsöt a homlok magasságában, a kezek segitsége nélkül.

Hamupipőke-játék:
A hölgyek kölcsönadják egyik cipőjüket, és ezeket a táncparkett közepén egy kupacban összegyüjtik. Ezután az urakon van a sor: mindegyikük választ egy cipőt és megkeresi gazdáját, akivel táncol egyet.

Ezt a játékot soron kivül ajánlom, de a vőlegény nem tudhat róla!!!!!!
Ehhez szükség van kb. 8-10 lányra és 1 fiúra és ugyanennyi akármilyen kulcsra. Ja meg egy tálcára. A lányok kiválasztásánál vicces, ha vegyesen választunk, nagyon fiatalt és idősebbet is. A vőfély vagy egy erre alkalmas személy, kiállitja középre az ifjú párt és elmondja a következő szöveget: "Aki esetleg még nem tudna róla, "Béla" /vőlegény neve/ mától nős ember, igy mától végetért a legényélet, és kérek minden olyan lányt, asszonyt, akinek "Béla" lakásához kulcsa volt, hogy adja vissza. Ekkor kivonul egyenként minden lány és beleteszi a vőlegény kezében tartott tálba az előre kiosztott kulcsot, és a végén kivonul az az 1 fiú is akit szintén beszerveztünk. Bizton állitom, hogy óriási röhögés lesz belőle!!!!:-)))

Hát ennyi fért bele, remélem Te is tudsz majd választani!

Ha valakit érdekel, hogy mi az az esküvői újság, megirom, mert Mo-on ugyan még nem egy elterjedt dolog, de nagyon jópofa maradandó emlék.

Sziasztok: vézsé