Törölt nick Creative Commons License 2001.03.26 0 0 1251
Voltunk vőlegényruhát választani. Gondoltam, leírom a tapasztalatainkat:

A legjobb hely, ahol nagyon szép öltönyök voltak, kicsit a vagányabb szabás szerint:

Energy Fashion Férfi Divat Mintabolt Szmoking BT.
BUDAPEST VII.
Akácfa u. 36.
Tel.: 267-9312, 267-9313
Fax: 267-9312
Web: http://www.energy.hu

A helyszínen nekem nagyon tetsző ruhák voltak, így vettünk is gyorsan egyet (na jó, mikor harmadszorra visszamentünk :-)
Az árak kb 60e forintnál mozognak/kezdődnek.
Az egyetlen negatívum a tulajdonos(?)/üzletvezető(?). Egy kicsit vigyázhatna a modorára, de ha időben lekapcsolják, akkor kezelhető. Ezt a boltot látni kell, gyönyörű ruhák vannak ott!!!!

.
.
.
.
.

Voltunk még itt:

Glória Szalon BUDAPEST VII.
Erzsébet krt. 44-46. I. em.
Tel.: 322-2071
Fax: 317-8193
Web: http://www.eskuvo.hu/gloria_ferfi

Ez a hely nem nyerte el a tetszésünket, az eladnők nem értenek a dologhoz sajnos az egyetlen dolguknak azt érzik, hogy rásózzanak akármit is a vevőre. Legalább is mi így éreztük. Többek között látványos volt például, amikor az egyik alkalommal ott voltunk ( ugyanis mindenhol többször is jártunk ), a másik helyiségben egy menyasszony próbált, aki kicsit duci volt (határeset). A ruha csak jobban kihangsúlyozta ezt a dolgot, azonban az eladónak nagyon tetszett... Hasonló történt a velünk fülbevalóval.
Másik tanulság, inkább minden lány kritikus szemű barátnéját vigye el, mint az anyját, mert az csak tátotta a száját és lehetett tudni, hogy kicsike kis lányára gondol, aki bizony nemsokára elkel. Persze, lehet, hogy ez más anyáknál máshogy van.

Sajnos rám is sikerült rázózniuk egy mellényt, ami ugyan nagyon szép volt (több másik helyen is dícsérték), csak épp nagy. Ez persze az én hibám is, tudom. Mindenesetre egy másik helyen kiigazították méretre ingyen ( <-- szerencse ).

Árak: kb 70e-től indulnak az öltönyök és szmokingok is.

.
.
.
.

Voltunk még ezzel az üzlettel kb szemben lévő (de lehet, hogy 100-200 méterre volt a duna fele a páratlan oldalon) boltban az Erzsébet körúton. Olasz modellek voltak. Igényes daraboknak látszottak egyet fel is próbáltam. Nem tetszett. Ettől függetlenül javaslom a boltot, hátha másnak tetszenek az ottani darabok. Eladók rendesek.

Öltönyárak kb 100e-től indulnak.

Voltunk még itt:

NARA SZALON BUDAPEST V.
Szemere u. 21.
Tel.: 311-1946, 20/934-4898
Fax: 201-6541

Nagyon nem volt meggyőző a dolog.
Árak kb 60e-től indulnak.

.
.
.
.

Kristóf öltönyszalon a Rákóczi úton a Blaha és az Astória között. Sajnos csak hagyományos öltönyeik voltak, egy esküvőre azért másmilyet szeretnék.
Árak kb 30e -től indulnak de megtalálható a 100e fölötti kategória is.
Volt ott egy eladő, aki az elején még jó fej volt, de miután mindenre ami neki nem tetszett rámondta, hogy kiment a divatból, otthagytuk.

.
.
.
.

Griff

Van a nyugati térnél is és a Kristóf mellett. Itt is csak a "hagyományos" öltönytípusok voltak. Árak 20-30e-től ( szmokink is ).