bnoplwk2 Creative Commons License 1999.02.17 0 0 4
Szia The Dark One
Nem is tudom, hogy rábeszéljelek inkább, vagy lebeszéljek tóla.
-Kelleni fog neked szkóp, hang/szigmál generátor, torzításmérő, jó minőségű DVM
Sajna egy kapcsrajz + nyákrajz általában édeskevés.
Hogy sípos Gyula cikkére utaljak RT Évkönyv '98 egy erölködőnek a termikus viselkedését is tervezni kell. Jelenleg erre nemsok publikus módszer van, ami van az is a gyártók 7 pecsétes titka.
További igen kemény kérdés a földhurok/PC digitális zaja [Kapcsoló üzemű táp + a proci 5-6 Amperes impulzusüzemű áramlökései]. Ez ellen védekezni mondjuk olyan hangkártyával lehet csak aminek van optikai SPDIF kimenete ezzel leválaszthatod a PC-t. Ekkor viszont kell tenned a készülékbe "DIGI" preamp-ot D/A konvertert [extra 50 eFt] és újabb kritikus probléma megint a D/A konverternél jelentkező digitális zaj problémája.

Alkatrészkérdés: Szerintem egy-két ökölszabályt betartva, jelútba elkót nem teszünk, lehetőleg 1% tűrésű fémréteg ellenállásokat használunk a passzív elemek jók lesznek. A Bibi a tranyók körül lesz. Végfok tranyók párbaválogatása és az hogy ugyanazon gyártó ugyanazon szériába tartozó termékei is rohadtnagy szórást tartalmaznak a műszaki paraméterek tekintetében. Itt most ell kell dönteni, hogy egy nagyon átlagos erölködőt akarsz, vagy pedig egy igényeset. Ekkor viszont válogatni kell, nagyon nagyon sok tranyó közül.
Igen kemény kérdés a trafó+zavarszűrés+stabilizátorok ügye is.

A Javallot quad 405 klónról annyit hogy szerintem bonyolult kapcsolás. Élesztése sok szakértelmet igényel és borzasztóan háklis a kimenőtranyók minőségére. A tapasztalatom azt mutatja hogy 8-ból jó ha három szokott tisztességesn sikerülni.

Hüje tanácsom: Vegyél eggy Dolby Prologic erölködőt pl Onkyo. OK hogy kb az ár harmadáért rakod ossze a saját 4 vagy 5 csatisodat, de: Majdnem biztos vagyok benne, hogy az Onkyo szebben fog szólni. Az már csak hab a tortán hogy lesz egy kafa házimozi hangrendszered is.