ds9 Creative Commons License 1999.02.21 0 0 33
Kedves Dark One and everybody !

Ezidáig még nem volt módomban Pc-vel DVD-t kipróbálni, de a jelenséggel '97 májusa óta kontaktusban vagyok, azóta van lejátszóm.
Úgy gondolom, hogy a DVD nyújtotta előnyöket hangilag / AC-3 ( Dolby Digital ) és majd később dts / mindenképpen érdemes kihasználni.
Én kint New Yorkban láttam, hallottam a Compaq 450Mhz-es gépét DVD-vel , elég meggyőző volt.
Szerintem ha ki akarod használni a DVD előnyeit mindenképpen el kell az AC-3 irányában mozdulni, az lehet, hogy a hangkártyák egy része nem támogatja a Dolby Digitalt / AC-3 /, de én úgy tudom, hogy a digitális jel vagy a DVD-ből, vagy az ahhoz tartozó kártyából, vagy egy profibb hangkártyából kijön valami kábelen / digitális coax vagy Toslink ( fénykábel ) /. Ehhez ugyan tényleg nem értek / csak a házimozis alkalmazáshoz /, de feltételezem, hogy így van.
Ha kijön a jel, akkor azt kódolni kell / Dolby Digital processzor /, ebből a legolcsóbb a Technics SC-AH300-as, cca. 80.000 Ft+ erősítő+hangfalak.
Tehát elég drága.
Na de van az uraknak egy megoldásom a neve CambridgeSound Desktop Theater 5.1, az amerikaiak ódákat zengenek róla, ugyanis.....
A héten jártam a Mikland nevü boltban / I.ker Attila út akármennyi / ahol láttam egy ilyet, meg is kérdeztem, hogy van-e ebben a rendszerben AC-3-as dekóder. Hát fogalmuk sem volt, de én utánanéztem.

Tessék elképzelni van.
Az ára a Miklandnál 49.000.+ áfa vagy valami ilyesmi, tehát max.bruttó 62.500 Ft, tehát kevesebbe kerül mint egy / a legolcsóbb !!!!!! / dolby digital dekóder egyedül.
Van benne, 5db hangfal+szubbasszus.
Szerintem ehhez képest egyszerűen kurva nevetséges az ára.
A cég egyik komoly szakembere Emmy díjas és az amerikai Audio Hall of Fame tagja, tehát nem valami gugyerák vacakról van szó.

Tessék megnézni a weboldalt: www.CambridgeSound.com és ott a Multimedia feliratra kattintani. Ott le van írva minden.
Egyszerűbb hozzáférés: http://www.cambridgesoundworks.com/desktop_theater_5.htm

Üdvözlet