bnoplwk2 Creative Commons License 1999.02.21 0 0 35
Kedves ds9,
Az audioval eltoltott 8-10 eves flortom azt mondatja velem hogy kb 200 eFt-ig a berendezes ara jol korrelal annak minosegevel. Ha az igen kommersz cengenk szamito Technics dekodere 80 eFt akkor ez a Cambridge Soundworks cucc igen komoly muszaki kompromisszumok aran lehet csak ilyen olcso (300 USD). Mellesleg ugyanezen kompania folapjan bemutatott tipikus rendszer 1500 USD-t kostal. Ez az AC-3 most igen nagy divat lett a pc-s vilagban, hogy mit ne mondjak az IBM thinkpad 760DVD notebook-ban is benne van.
Elismerem hogy erre tart a vilag, nekem is van TV tunerem a PC-ben. Olcsobb volt igy 25 eFt-ert megoldani a masodik tv problemat a csaladban. Audio szempontbol a PC nagyon mersekelten hifi eszkoz, a topic elejen lirtam, hoy miert.
A Dolby AC3-sound illuziojat lehet, hogy meg lehet teremteni 300 USD-bol. Minden esetre en hajlok akusztikus ismerosom tanacsara arra nezvest hogy a home theatre audio-t a szobaba "bele kell tervezni". Ez erinti az adott helyiseg akusztikai viselkedesenek figyelembe vetelet es az ehhez legjobban illeszkedo hangsugarzo rendszer megvalasztasat. Egy ilyen audoi project szakertok velemenye szerint ugy 500 eFt-nal kezdodik. Ha az ember ezt a 10.-ere szoritja le akkor annak hosszu tavon megbanas lesz a vege. CD-t lehet hallgatni 16 ezer Forintos discmsan-en is meg 120000 Ft-os asztali gepen is. Az utobbi a nagyobb orom. Ha The Dark One-nak az altalam javasolt ProLogic Altec rendszer se lopta a szivebe magat akkor szerintem ez se fogja :))
O kinezte elete almat, az igbt-s entry level Hig-End power amp-ot. Egy vigasza lehet: Eloszor megepiti 2 csatira es ha bevalik ad meg hozza 4-et es tesz ele egy jo AC3-as digi preamp-ot :DDDD
Előzmény: ds9 (33)