qwell Creative Commons License 2001.07.10 0 0 66
Hello srácok!

Beírtam ezt egy másik topicba is, de úgy látom itt nagyobb a forgalom, ha tudtok valamit, segítsetek:

Nemrég költöztem a XIII. kerületbe, rögtön gondoltam is hogy milyen jó, végre megvalósulhat egy régi álom: lesz frankó gyors internetem. Ugye ebben a kerületben két kábeles Internet szolgáltató is van: UPC a maga Chellojával és TVNET.
Utánanéztem mindkettőnek, hogy melyiket is lenne érdemesebb választani, végül a TVNET került ki győztesen (sebesség, ügyfélszolgálat, stb.).

Fel is hívtam ma az ügyfélszolgálatukat, hogy most akkor mi a teendő, ha előfizetést szeretnék kötni. Bemondtam a címet, (Csángó utca), ahol elméletileg valóban szolgáltatnak is (volt Szatimex körzet), azonban mégse nagyon reménykedjek, hogy engem is bekötnek, mert új előfizetőket nem tudnak felvenni, csak azokban a házakban, ahol már telepítve van a kábelmodem, merthogy a UPC (akitől ugye bérlik a kábeleket) nem adja meg az engedélyt a modem felrakására. (Éljen a verseny a távközlésben…)

Bementem a UPC ügyfelesekhez is (itt van a munkahely mellett), és megkérdeztem őket, hogy hogy is van ez a TVNET dolog felénk.
A válasz: „Jé, van TVNET a XIII. kerületben?? Azt hittem az csak az V.-ben működik! Ha kábelen akarsz netezni, akkor vedd a Chellot!”

Már eldöntöttem, hogy nekem TVNET kell, szóval még futok még egy pár kört a UPCnél, hátha lesz valami a dologból. Nem akarom elhinni, hogy ha van szerződésük a TVNETtel a kábeles net szolgáltatásra-kábelhasználatra, akkor azt csak így semmibe vehetnék!
Másrészről ha nincs semmi érvényes szerződés, és a tapasztalat is azt mutatja, hogy a UPC nem hajlandó az együttműködésre, akkor a TVNET miért húzza a mézesmadzagot a hirdetéseivel az emberek előtt?

Szóval ha bárki tud valami konkrét dolgot a XIII. kerületi UPC-TVNET együttműködésről, az írja meg ide légyszi, hogy legközelebb tényekkel felfegyverkezve állíthassak be a UPCsekhez, legyen mire hivatkoznom és megkapjam azt az engedélyt, meg mindent ami kell a TVNETes előfizetéshez.

Előre is köszi!

qwell