n0ri Creative Commons License 2001.07.16 0 0 50
Most csinálom a barackdzsemet, én kb. 30dkg cukrot teszek 1 kg magozott barackhoz, és nem húzom le a héját sem, csak jól megmosom meg kimagozom, pár perc főzés után szépen besűrűsödik, csak addig főzöm, amíg a hab lemegy.

Kicsit elkésett téma
Mit lehet csinálni a meggyel?
Az én módszerem az volt, hogy forrás után lemeregetttem a levét, ez nagyon finom szörp lesz, a visszamaradt meggyet robottal megdarálom (ez nagyon gyorsan megy, egy perdülés szépen felaprítja), ez meg a dzsem. Itt is kevés cukot használok, de a lé lemeregetése után még kb 20 dkg cukrot rádobok, a fazékban kb 5 kg meggy van 25-30 dkg cukor, kiló meggyre számolva. Rengeteg dzsem lett tavaly, idén gyümölcscentrifugába tettem a sűrűjét, így nem lett dzsem, viszont finom rostos a meggyszörp.