csinovnyik Creative Commons License 2001.07.20 0 0 3
ez - sajnos - nem igaz. tegnap volt szerencsém egy stégen pecázni egy ultrajólnevelt kutyával. nos én kedvelem az ebeket, és ez tényleg jólnevelt volt, de fél óra múlva már nagyon hazaküldtem volna.
nagy különbség van a mindenki és bárki fogalma között. bárki szeretheti a kutyákat, de nem biztos, hogy mindenki szereti. márpedig egy elég nagyszámú sokaságban nagy valószínűséggel találsz olyat, aki nem szereti. és mivel az ilyen helyeket (ország, szálloda, strand) üzemeltetők ezt jól tudják, a kutyát, mint a probléma forrását igyekeznek kiszűrni.
visszatérve a saját fenti példámhoz, ha épp kutyázni lett volna kedvem, ez a tegnapi kutya ideális partner lett volna. de nekem a horgászbot spiccének rezdülését lett volna kedvem figyelni, ami azért ment nehezen, mert a kutya föl-alá rohangált, amitől az eghész stég össze-vissza mozgott. a pecabotjaim is.
az meg egy másik kérdés, hogy a kutya fogalmát könnyű definiálni, a jól nevelt kutyáét már nem. ha már nem pisili le a lábam, akkor jól nevelt? vagy csak akkor, ha első szóra úgy ül le, hogy koppan a segge a betonon? szóval sehol sem fogják azt kiírni: "kutyával általában tilos, kivéve jólnevelt kutyák." már csak azért sem, mert akkor apósom odavinné a kutyáját, aki tök ari, csak éppen a nevére se hallgat és mindenkivel állandóan játszani akar, miközben nyálaz.
Előzmény: philosoph (2)