_Tsaba_ Creative Commons License 2001.08.16 0 0 10
attila!
nagyon sajnálom a kutyusodat:(( 13 év sok idő, de az a legfontosabb,hogy boldog volt.

Ami a kutya jellemét illeti:
Falka kutya és utál egyedül lenni, ha este elmegy a család, és ő marad, akkor akár bosszút is áll felmászik az asztalra leborogat, megrág mindent:)

Igazi nagymenő. Mindig kutyák közé viszem, és sokat kirándulunk és mindig póráz nélkül (kivéve forgalmas utak mentén). De ahogy leakasztom a karabinerről meglódul, és igen nehezen talál vissza. A saját feje után megy. Kivéve idegen helyen. Akkor is elmegy, de egy fütyre jön, mert fél, hogy ott hagyjuk. Ha megfenyítem (nem verem meg csak megcibálom a grabancát és egy kicsit a fenekére csapok), akkor észhez tér, és rögtön szófogadóbb. De ezt egyáltalán nem veszi rossz néven. Mintha mi sem történ volna felpattan és vidáman megy tovább (néha fel is húz ezzel a kis fakír:) ).

Próbálkoztunk már mindennel, hogy a behívás könnyen menjen. Jutalomfalat, dícséret, szigor, de nagyon sok a gond, ha ismerős helyen vagyunk (idegen helyen szót fogad, mint már mondtam).

Mindig gyakoroljuk a járdánal vaéó leülést. Tudja is a kis gazfickó, de ha látja, hogy nem figyelem simán átrohan.

Valóban az agresszivitás szikráját sem lehet felfedezni rajta, roppant szeretetreméltó, kedves kutyus.

Ez a kutya Ravasz!!!!Tehát az a a helyzet, hogy rendkívül intelligens kutya, ÉS gyorsan tanul. De nagyon önfejű, igyekszik túljárni az eszemen, hogy elérje amit akar. Szerintem kell hozzá a KÖVETKEZETES szigor NEM ERŐSZAK. De leszögezem ö Kan, aki 6 hónaposan került hozzánk így sokkal vehemnesebb, mint egy szuka. És az első gazdi nem vitte túlzásba a vele való foglalkozást. Mondjuk nekem kifejezetten tetszik, hogy ő olyan "tökös" kutya, és nem olyan a gazdi lába között baktató eb.

Ez egy hajtókutya. Nem lehet összehasonlítani pl egy vizslával. A vizsla dolga, hogy feltétel nélkül teljsítse a gazdi parancsát, behozza a vadat. De egy Beagle hajtja a rókát végkimerülésig,(majd kedvére széttépi) a vadász meg rohan utána. Ez a beagle alapfeladata -> ez pedig nagyon távol áll a csendes délutáni sétától a parkban a gazdi lába mellett. Szóval tény a beagle ÁLTALÁBAN nem egy kezesbárány, de következetes neveléssel azért el lehet érni sokmindent.

Gazdi1 9 hetesen nyugodtan vidd ki, főleg kutyák közé. Ez negyon fontos. Mint feljebb írtam fél évesen került hozzánk. így nem tudom mit evett 9 hetesen, de az EUKANUBA puppy & junior nagyon jó, csak nagyon drága. De nem lesz válogatós, ha adsz neki minden féle más kaját is, főleg zöldséget! Imád rágcsálni szóval legjobb , ha kap egy saját papucsot, hogy ne a tiéteket rágja szét:)

no ez kicsit hosszú lett