Brunhilda Creative Commons License 2001.08.25 0 0 222
Kedves Mindenki!

Az első 50 hozzászólás után már nem olvastam tovább a topicot, mert úgy vettem észre, hogy kicsit eltért a tárgytól.

A szüleimnek hamarabb volt kutyájuk (tacskó), minthogy én megszülettem volna. Első kutyaharapásomat is tőle kaptam mert már amúgy is mardosta a féltékenység, erre én jól fejbecsaptam egy kulccsal. Nos megérdemeltem amit kaptam, úgy mint az összes többit is. Minden harapásomat magamnak köszönhettem. Most 12 kutyánk van.
- 2 kuvasz. Minket is óvtak tőlük azzal, hogy megbolondulnak, de ez nem igaz. Azok az állatok akik a gazdájukra támadnak általában!! kikötve élik le az életüket sok megaláztatásnak kitéve. Én is bekattanék.
- 2 angol mastiff. Imádni valóak, bár más állattal szemben könyörtelenek.
- 2 öreg spániel. Nos, őket mindenki ismeri. Az egyik már vak a másik meg süket, így tesznek ki együtt egy bogaras párt.
- 2 foxterrier. Hú, ideg kell hozzájuk, lelőni nem lehet őket!!
- 1 újfulandi (találtuk 5 éve, de csak addig akartuk befogadni, amíg meglesz a gazdája).
- 1 fekete hosszúszőrű németjuhász.
- 1 keverék (nem az öleb fajtákból). Sárga szemekkel áldotta meg az Úristen és Macho névvel mi.
- 1 fialtal komondor. Samu.

Nos mindezeket csak azért irtam le, hogy lássátok nem a levegőbe beszélek, amikor a következőket írom.

Kedves topicnyitó, bár már valaki megpróbálta neked elmagyarázni a falkaszellemet, de úgy látom nem értetted meg teljesen. A falkavezér mindig gazda, de a gazda nem mindig falkavezér. Az egész családom (4 fő) gazdái a kutyáknak, de ők igazi falkavezérnek a húgomat tekintik. Miért?? Mert amikor főleg a kanok elkezdték őt kostolgatni (rámorogtak amikor el akarta venni a tányérjukat), akkor a húgom szemrebbenés nélkül hülyére verte őket. Ez néha kell, mintahogy a büdös kölyöknek is lever egyet az anyja, ha az túl szemtelen. A kutya is olyan mint egy fiatal ember, meg kell tanulnia hol a helye. A kuvasz kanunk kétszer próbálkozott a húgommal, most úgy tekint rá, mint egy Istennőre.
Azoknak akik a kutya és a gyerek fejlődését boncolgatták nagyon igazuk volt. Egy gyerek majd ha felnő lehet gazdája a kutyának (oda megy hozzá, pitizik, stb.), de falkavezérnek sosem fogja őt ilyen fiatalon elfogadni.

Ha ilyen fiatal gyerek mellé keres az unokatesód kutyát, akkor mindenképpen egy olyan fajtát ajánlok, aki még akkor sem tehet benne kárt, ha játszik (a kuvasz, terrierek pl. nagyon játékosak és szeretnek ugrálni). A komondor pl. szerintem jó választás lenne:
- meglepően keveset eszik, a felnőtt példány kb. 30 dkg kajával beéri.
- nyugodt állat, nem ingerlékeny
- génjeiben van a területvédés, nem szökik el és már a méretei is tiszteletet parancsolnak. 24 órás őrizetet lát el.
- kint lehet éjjel-nappal.
- nos a szőrével azzal tényleg gond lehet!

Amúgy érdekes olvasnivalók vannak a www.doginfo.hu lapon.

Ha olyan dolgokat írtam volna, amík már lerágott csontok akkor elnézést.

Brunhilda