hkr Creative Commons License 2001.09.11 0 0 233
Nem szeretek autóval közlekedni, de sajnos muszáj. És az esetek 95%-ban egyedül ülök benne.

Ráaadásul az összes olyan parkolót, ahol mondjuk metró közelében meg lehetett állni , azt megszüntették. Régen volt egy bazi nagy parkoló a Délinél, a Széna téren, az Erzsébet téren... Mostanra mind megszűnt. Illetve épültek méregdrága parkolást lehetővé tevő parkolóházak, meg olyan mélygarázsok, amik legfeljebb a helyükre épült irodaházakat szolgálják ki, ha az ott dolgozók egyáltalán használnák havi soktízezer forintért.

Nagyon jó ötlet a P+R, csak éppen a városnak a szélére építik őket, ezért aztán használhatatlan. Bemész dolgozni, aztán ha a munkahelyedről menni akarsz valahova autóval, akkor előbb visszabuszvillamosozhatsz az autódik a város szélére... Hűvösvölgyből beérni BKV-val mondjuk 40 perc, vissza ugyanannyi. Tehát ha az irodából el kell menni valahova és ehhez autó kell, akkor előbb vissza Hűvösvölgybe, 40 perc, majd autóval 30 odáig, ahova menned kell. Azt gondolom, ezt senki nem gondolhatja komolyan.

A dugókat pedig sok esetben (nem mindig) el lehetne kerülni egy kicsit jobb forgalomszervezéssel, az út közepén szabálytalanul leparkoló autók felrobbantásával, a piros lámpáknál elalvó autósok forgalomból való kivonásával stb. Figyelni szoktam, amikor én már régen átértem a kereszteződésen (zöldnél indulva!) a mögöttem álló még keresgéli a sebességváltóját. Namost egy olyan lámpánál, amin két-három autó jut át, ez elég bosszantó.

Előzmény: cc (230)