SzeZo Creative Commons License 2001.09.21 0 0 264
Üdv óbudaiak!
Egy réges-régi problémám szeretném itt felvetni.
A Pók utcai lakótelepen lakom. Ha BKV-val járok, az aquincum-i HÉV megállót kell használnom. Nos, az ottani átkelés a 11-esen egy horror. Jön az ember az Árpád-híd felől. 50-100-ad magával leszáll a HÉV-ről és elindul a zebra felé. Az amúgy is keskeny járdaszerű jelenséget kettéosztja egy oszlop és - gondolom - a HÉV jelzőberendezés ládája. Az említett mennyiségű ember szépen két csoportra osztódik. Az egyik a 11-es felől kerüli az akadályt, mellette 60-nal húznak el teherautók, egyéb nagy járművek (ugye ott a szélső sáv). Ha nem szédeleg és nem lökik meg véletlenül, akkor nem esik alájuk. A másik csoport a HÉV felől kerül, ahol a már kihúzó szerelvény utolsó kocsijai 50-60-nal robognak. Ha nem szédeleg és nem lökik meg véletlenül, akkor nem esik alájuk. Két éve láttam egy középkorú hölgyet itt a vonat elé esni. Szerencséje volt, csak egy kis darabot veszített el az egyik sarkából, pedig métereken át görgette őt a szerelvény.
Az egyedüli szabályos átkelés az lenne, ha kétszer is átmennénk a vágányokon és egy lámpás zebrán. Egyszer kipróbáltam, mire átvergődtem, már senki nem volt ott a HÉV-emről. Itt minden gyalogos szabálytalanul közlekedik. Ha a 11-esen piros a lámpa (vörös), akkor átlósan rohangálunk át.
Nem vagyok közlekedésfejlesztő, de szerintem egy lámpás zebra az említett megállónál biztonságosabbá tenné a közlekedést.
Kihez, hová lehet ilyen gondolatokkal fordulni?
Létezik, hogy csak én látom ilyen szörnyűnek a helyzetet, mások szerint meg minden rendben van?
SzeZo