Juniusi Harmat Creative Commons License 2001.10.16 0 0 79
Ja, mág valami eszembe jutott:
"A közismert árulkodó progikat pedig egyszerűen negligálni kellene!"

Ezzel "csak" az a gond, hogy a júzerek nagy többségének fogalma sincs arról, hogy ha pl. letölt egy Prim vagy egy Origó vagy akármilyen letöltés oldaról pl. egy CuteFTP-t vagy egy ACDC-t, azok árulkodósak. Talán ezen oldalak tulajdonosainak elöször meg kellene vizsgálniuk a tölük letölthetö progikat, dehát ez nagy meló lenne...
Vagy legalább népszerüsiteniük kellene az AdAware-t hogy azt is töltsék le a delikvensek, és vizsgálják meg a programjaikat, hogy melyik árulkodós.

Nomeg az emberek általános hozzáállása a témához döbbenetes! Az egyik kollégámmal beszélgettem pl., akinek néhány hónapja van internete otthon. Kérdeztem, hogy milyen tüzfala és viruskergetöje van, és azt mondta, hogy minek az? Az ö gépén úgysincs semmi olyan, amit lelophatnának, max. megnézik a rengeteg meztelen cicit :)
Mondtam neki, hogy nem szivesen kapnék töle e-mailt. Erre csodálkozott egy nagyot. Pedig lényegében semmi különbség nincs aközött, hogy valaki ilyen védelmek nélkül internetezik, és aközött, hogy valaki mindenkivel összefexik, és nem érdekli, hogy milyen betegséget szed össze, és azzal továbbfertöz másokat.
Na, jól kipuffogtam magamat.
J.H.

Előzmény: Nemrossz (73)