HA-SLN Creative Commons License 2001.11.16 0 0 118
Sziasztok!
Látom egy jó kis vita alakult itt ki..:-))
Én nem mondtam, hogy az állam finanszírozzon repüléseket, vagyis nem így egyértelműen.
Szerintem nem a reptereken kellene figyelni a tehetséges pilótákat, legalábbi a polgári légiközlekedés számára nem.
Ha valaki ma beűl egy A340-es pilótafülkéjébe, rádöbbenhet, hogy mamár nem kézügyességre, hanem tudásra van szükség. Persze ezt nem kell szószerint venni.
Nekem van egy éretségim 25 éves vagyok, és nincs angol nyelvvizsgám. Tehát ha valaki azt mondaná, bocsi, de belőled az életben nem lessz már polgári pilóta hát legyen. Igaza van!
De ha 20 éves lennék, és egy lángelme, akkor sincs lehetőségem, mert nincs egy útvonal, amin az ember elindulhatna.
Ott a fősuli, ahová mindössze 10 embert vesznek fel évente, és ők sem repülnek.
A magánúton való képzéssel meg nem az a baj, hogy fizetni kell érte, hanem az, hogy irreálisan sokat kell befektetni. Milliárdok... És erre aligha tudnál kölcsönt felvenni.:-((
Az pedig hogy az "újfgazdag naccsávók repülnek" nem baj, és nem kell őket bántani. Nem károsak senkire, hisz ott az oktató:-)) És ha valaki nem akar csak hobbibol reppenni, hát tegye. Nem hiszem, hogy ez gondot okozna bárkinek! Sőt szerintem jótékony hatású, mert az oktatók is gyüjtik az órákat, és feljebbléphetnek a ranglétrán. Ezért is van, hogy tárt kezekkel várnak minden kedves pénzes érdeklődőt.
Kifizeted a gép üzemóráját, és boldogan átengedi neked az oktató, persze sokszor ez csak a látszat:-))
Na mindegy! Én lassan kénytalan vagyok felébredni, és rájönni, hogy sosem leszek pilóta, max hobbirepülős egy kis cesnával!
Laci!