Tam7 Creative Commons License 2001.12.26 0 0 126
Ebben teljes mértékben igazat adok neked. Az ICR vonatokra valóban nem érvényesek a MÁV üzletpolitikai kedvezményei, ezt azonban kevesen tudják. Jó, a MÁV valószínűleg azzal védekezne, hogy benne van a ... húúú elfelejtettem a nevét, üzletszabályzat, vagy valami ilyesmi. Szóval hogy nyilvános és minden állomáson megtekinthető, de szerintem nem várható el az utastól, hogy megnézze azt a paksamétát vagy könyvecskét (még én se láttam :)), ha egyszerűen utazni akar.

A pénztáros csaj meg mondjuk (lehet ám, hogy ő se tudta :)) kellett volna, hogy szóljon, mert IC/ICR pótjegy csak érvényes menetjegy, vagy utazásra jogosító igazolvány felmutatása/megváltása mellett adható ki. Csak hát ezt nehéz bizonyítani.

Az ICR vonaton a jegyvizsgáló hogy viselkedett? Végülis ti jóhiszeműek voltatok, elvileg megbüntethetett volna, de végülis mit tett?

Mert én egyszer utaztam az Avalán Győr-Bp között pótjeggyel, és egy srác levelezős diákkal jött, a kalaúz pedig hiányolta az igazolást, hogy ő Győr-Bp viszonylatban veszi igénybe az iskola meg lakóhely között a 67.5%-os kedvezményt. De végülis nem büntette meg, szóval rendes volt.

Előzmény: v_peti (124)