Veszpremi Creative Commons License 2002.01.08 0 0 112
Igazad van, talán az én dumámból is érezted, hogy Sanyi Bá-t én is sajnálom (bár lehet, hogy jól járt, esetleg kapott valami szaftosabb állást, gőzöm sincs). 4sánc alatt RTL-t néztem, de onnan reklámok miatt néha átkattintottam a Sportra, és én is mindössze abból vettem észre, hogy egy ilyen szünetben, mikor épp már Bishofshofen vége volt, annyit hallottam, hogy "Önök Dávid Sándort hallották, utoljára az Eurosporton" majd néma csend még jó néhány másodpercig... Ennyi. Na mondom, elég mára a drámából! És tegnap már a 4sánc összefoglalóban az összekötő szöveget nem ő mondta (csak a komplett bejátszásokat felvételről), hanem a Szabó Gábor nevű fickó aki viszonylag tájékozottnak tűnt, nyilván rátanult, de lehet, hogy őt is rég érdekli ez a szakág is.

Az RTLről annyit, hogy én majdnem perfekt értem, és így tényleg nagyon élvezhető, kár, hogy te nem értesz mindent, biztos jobban élveznéd. Nekem nyelvileg tök mindegy, hogy magyart v. németet nézem, osztrák sportműsorokon nevelkedtem, mikor jól lehetett fogni osztrákot nálunk.

FOXInak: hogy Malysz mekkora hős volt, konkrétan nem tudom, de van egy lengyel cimborám, aki tényleg azt írta, hogy nagy siker, hadd idézzem tavalyi mail-jét: "This is probably the biggest polish sport success since football championships in 1982 (!), the nicer that unexpected. Last year Malysz was very average, and now surpassingly is so good, nobody knows why." (Bocs, ha érted, azaz "a 82-es foci siker után a legnagyobb lengyel sportsiker és annál nagyobb, hogy ilyen meglepő. Malysz tavaly (1999-2000) középszerű volt most hirtelen ilyen jó lett, senki sem tudja, mitől").

Abból, hogy tavaly Planicán mennyi lengyel drukker volt, lehetett látni, hogy nagy hős lett. Annyit ehhez még, hogy tán emlékeztek, hogy tavaly pár ugráson a lengyel drukkerek (tán épp Zakopanén is?) nagyon bunkón kifütyülték a németeket, különösen Schmitt-et. A sportszerűséghez ennek semmi köze nem volt, hisz a németek megadták a tiszteletet a Malysznak. Majd Zakopanét meglátjuk, idén is kifütyülik-e mondjuk Hanni-t?

Különben épp Dávid Sanyi szokta mondani, hogy ez arénasport. Addig nem is fogtam föl, míg nem éltem át a helyszínen Planicán, a síugrás mekkájában (idézet D.S.-tól): mint egy stadiont veszik körül a kifutót és fantasztikus a hangulat! Majd egyszer írok róla kicsit bővebben, azt hátha más is kedvet kap hozzá, és nem csak én leszek ott magyarként!!!

Előzmény: kékkirály_d (111)