villany Creative Commons License 2002.01.24 0 0 319
Kedves Csotri!

HFKV: A helyzet az, hogy a HFKV-val csak érintőlegesen foglalkoztam, és az előző hozzászólásomban tulajdonképpen ki is merítettem ezzel kapcsolatos tudásomat. Még annyit tudok, hogy kb. fél percig tart. De szerintem ezzel nem is érdemes bajlódni, mert még egy csomó technikai problémát kellen megoldanod. Viszont a rendszer üzemeltetése az ÁSZ. feladata, ezért jóval egyszerűbb ha telefonálsz nekik, ahányszor csak ez a probléma előfordul (elég primitív és ezért jól működik a rendszer, reméljük nem lesz gyakori az üzemzavar). Sejtésem szerint lehet, hogy a HFKV adóval lehetett valami gondjuk.
Számítógép: Sajnos az ellátásotok minden bizonnyal légvezetékes, melyeken szeles időben szép számmal fordul elő múló zárlat. Működés szempontjából ez annyit jelent, hogy kialakul egy zárlat, kf. leágazást kikapcsolják, majd 0,5-1s (holtidő) múlva visszakapcsolják (a holtidőben a zárlati ív kialszik). Az esetek ~90%-ában ez sikeres és a hálózat talpon marad. A fogyasztó ezt úgy éli meg, hogy lámpa megroccan, TV kikapcsol, számítógép újraindul. Sajnos nem lehet ellene tenni, lehet rugdosni az ÁSZ-t, kicsit javíthat a hálózatán, de ettől nem tűnik el a dolog teljesen. Azonban pl. beruházhatsz egy olcsóbb UPS-re, vagy szeles időben felfüggeszted a munkát.
Feszültségingadozás: Mérd meg a hálózati feszültséget, ha sokszor és tartósan (>15 perc)van 207V (230V-10%) alatt lehet indítani a mérkőzést az ÁSZ-val.

Üdv v.

Előzmény: csotri (316)