_Tsaba_ Creative Commons License 2002.02.17 0 0 59

Hát Dormika ha már volt kutyád, csak annyit tudok mondani, hogy a beagle még egy schnacinál is sokkal több foglalkozást igényel, és acél idegeket!:)

Én nem akarlak hitegetni, nekem 6 hónapomba került míg sikerült belőle úgy ahogy kezelhető kutyust csinálni. Azt a 6 hónapot az ellenségemnek sem kívánom:) a büdös életben nem idegeskedtem annyit:)

Nagyon-nagyon következetesnek és szigorúnak kell vele lenni, mert ha nem, rögtön elszalad vele a ló. Nálam a szuperfegyver a jutalomfalat volt. Azzal tudtam megtanítani a behívásra semmi mással. Ha rájön, hogy kap egy szem kekszet (akármilyen kicsi is az) mikor visszajön, akkor alig várja majd, hogy hívd:) Meg persze néha helyre kell rakni. Én is utálom verni a kutyámat, de néha muszály megcibálni a nyakát. Sajna soxor csak abból ért. Rendszeresen feszegeti a húrt, de ha akkor kikap, akkor megint tudja ki a főnök:)

De mindenkép engedd el! Hagyd futni és játszani a kutyákkal, majd szépen megnyugszik. Az enyém 1 éves korára nagyon sokat változott és mostanára (1,5 éves) egészen megkomolyodott. Egy hangos fütyre rohan hozzám, leül a járdánál, és szinte soha nem kell használnunk pórázt.

Sajnos a szobatisztaság nálunk is sokáig gond volt. Bár inkább abból származott, hogy nem tudta visszatartani a pisit. (ha tehette kint végezte a dolgát) Szerintem, ha volt kutyád tudod, hogy kell ránevelni.

A rágás nálunk is gond volt. Sőt az asztalra is szeretett (talán most is) mászni. De kikapott mindig érte, és most már nem csinál ilyet. De amíg nem lesz 1 éves ne sokat várjatok tőle. Csak türelem!:)

Remélem tudtam segíteni. A többiek is biztos tudnak majd okosságokat mondani.

Ja még annyit, hogy azt vettem észre, akkor válik neveletlenebbé, ha többet van egyedül napokon át.