tibor0322 Creative Commons License 2002.04.02 0 0 117
- A homoknak szerintem 1 nagy titka van, azt víznek hívják. Tehát ha tudsz öntözni, akkor jó esélyeid vannak a bő termésre.
1. Ha egyszerre túl sok esik, akkor elmoshatja a felső termörészt (ez a legrosszabb)
2. Túl sok eső nem tud rá esni, mert a víz mindig elfolyik
3. Ha túl kevés esik, akkor a rövid gyökérzetű növények kiéghetnek, elszáradhatnak
- Homokon csodálatos volt a zöldség (petrezselyem, sárgarépa), szép volt a hagyma; ha volt eső, szép volt a saláta, eper (ez fa alatt volt, így kicsit jobban bírta a szárazságot is), meg bármi megtermett, ha volt víz(eső) (dinnyénk nem mindig ért be, de a sütőtök többször sikerült)
- Tarackot én csak égetném, kikapált rész 1 hetes szárazság után esőre képes volt gyökeret ereszteni, teljesen kiirtani szerintem nem nagyon lehet.
- A talajerózió miatt esetleg gaz helyett füvesítésen gondolkoznék, persze ez attól függ, hogy mit akarsz/tudsz a kerttel kezdeni.
Nekünk konkrétan szőlőnk volt homokon, és a vége fele szoktunk rá, hogy inkáb füvesítjük a szőlő alját, közét (nedvességet jobban tartja), meg gyümölcsfásítjuk (árnyékban több nedvesség maradhat)
- Szomszédunk néha csak felszántotta a földjét, iszonyatos mennyiségű gaz tudott nőni rajta, semmi más (egyszer cirokkal próbálkozott, de az sem sikerült igazán!)
Előzmény: zizzz (111)