prenotalis Creative Commons License 2002.04.10 0 0 207

Főként a multicégeknél, bankoknál és az egyetemeken dolgozókat vette célba a Miniszterelnöki Hivatalban és más kormányzati szerveknél indult suttogó propaganda. Eszerint láncsms-ekben és e-mailekben kell terjeszteni azokat a rémhíreket, miszerint az MSZP-kormány emelné a gáz- és gyógyszerárakat, bevezetné a tandíjat, és eladná a földet a külföldieknek. Fideszes politikusok azt is állítják, hogy egy Medgyessy-kormány elvenné a vidéktől a már megítélt támogatásokat.

A láncban terjedő e-mailek és SMS-ek többek között a Panasonic, a Philips, az Electrolux, a CIB Bank, az Erste Bank, a PricewaterhouseCoopers és a Stollwerck alkalmazottait célozzák meg.

Az e-mailekben leírják a suttogó propaganda szabályait, azt, hogy milyen (rém)híreket érdemes terjeszteni. Az öt legfontosabb téma a következő: az MSZP fel fogja emelni a gázárakat, a gyógyszerárakat, eladja a földet a külföldieknek, megszünteti a lakáshitelt, a diákhitelt, és bevezeti a tandíjat. Olyan SMS-ek is szárnyra kaptak, amelyek ezt írják:

Friss hír: Az OTP leállította a lakáshiteleket, mert a szocik meg akarják szüntetni! A várható drasztikus gázáremelés miatt szárnyal a MOL. Add tovább 5 embernek.