prenotalis Creative Commons License 2002.04.18 0 0 293
Kovács: a Fidesz a választási csalás látszatát keltheti

Kovács László az MSZP birtokába került információkra hivatkozva azt állítja, a Fidesz a számára kedvezőtlen választási eredmény esetén megpróbálja majd a szocialisták által elkövetett választási csalás látszatát kelteni.

Az MSZP elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: úgy tudják, egy nagy magyar állami vállalat külföldön készíttetett olyan röplapokat, amelyek látszólag az MSZP nevében közölnek információkat, s ezeket a kampánycsend alatt kívánják szétosztani, utólag az MSZP-nek felróva a kampánycsend megsértését. "Nekünk legkevésbé sem áll érdekünkben a kampánycsendsértés, ez annak érdeke, aki az első forduló után nyilvánvalóan vesztésre áll" - szögezte le. Kovács László jelezte, hogy a birtokukba került adatokról tájékoztatták az Országos Választási Bizottságot is.

Az MSZP elnöke bejelentette azt is, hogy tudomásuk szerint az m1 közvetlenül a kampánycsend előtt, pénteken este egy Medgyessy Péterről szóló, lejárató filmet készül vetíteni, amely Kovács szerint elképesztő állításokat tartalmaz. Ezért Kovács László levélben kérte Mendreczky Károlyt, az MTV elnökét, hogy ne vetítsék le a filmet, vagy ha mégis, a televíziócsatorna adjon lehetőséget arra, hogy Medgyessy Péter reagálhasson rá. (MTI, Origo)