lms Creative Commons License 2002.05.16 0 0 85
mitől robbant fel a Pentagon

az itt hozzaszolok donto tobbsege valodi ROBBANAST (amikor kemiai robbanoanyag robban)
meg nem latott, csak olyat amit a kalandfilmekben a pirotechnikusok csinalnak.

A kerozin nem robban, csak eg, de nagyon gyorsan meggyullad, es ahogy a kepeken latszik, jo nagy langgal eg. meghozza nagyon sok kerozin, a lang meretebol itelve hasonlo mennyisegu mint amit a WTC-rol keszult videofelveteleken latunk.

Egy robbanoanyagban a teljes kemai reakcio lezajlik nehany tiz vagy nehany szaz mikroszekundum alatt, az robbanasi vegtermek nagy mennyisegu es nagyon forro gaz. ahogy ez a gaz kitagul egy jokora lokeshullamot indit. ez a lokeshullam pusztit amit bir. a robbanaskor nagy ho fejlodik, de oriasi langok nincsenek, ha nincs egheto anyag.

***

A repulogep mechanikai szilardsagat nem kell tulbecsulni. Egy jol meretezett vekony hejszerkezet. Egyes utasszallito gepeket a felszallas elott es a leszallas elott kicsit fel is pumpalnak (20 mbar koruli tulnyomasra), mert akkor jobban viseli a szerkezet a dinamikus terhelest.

Szoval a repulogep legnagyobb resze levego. Igazan komoly pusztitast a gep torzse tud vegezni (es a hajtomuvek, ha azok korabban le nem szakadtak).

***

kivancsi vagyok hogy a topic olvasoi kozul hanyan vannak, akik ingadoznak a topicnyito felvetesei olvastan, de tenyekkel meggyozhetok. az elvakult hivoket ugysem lehet meggyozni (az oket nem igazolo fenykepekre ugyis rafogjak, hogy hamisitvany).

Előzmény: Vajk (68)