tfrici Creative Commons License 2002.06.07 0 0 275
SIAD 2002 - a pozsonyi Štefánik repülőtér megközelítése.

Tekintettel arra, hogy az idei SIAD 2002 a megszokottól teljesen eltérő rendezésben készül, néhány ajánlás a parkolók és a belépőkapuk megközelítéséhez.

RAJKAI határátlépőknek:

Még Magyar oldalon erősen ajánlott, hogy Rajkán keresztül a régi határátlépőt használják az átlépéskor !!! Csak így tudnak lejutni az autópályáról, mely visszafordíthatatlanul Pozsony olyan végébe vinné Őnöket, honnét alapos helyismeret nélkül nem jutnak el a reptérre!!!
A határátlépés után (a régi határátlépőn keresztül) Oroszváron (Rusovce) keresztül fogják megközelíteni Pozsonyt. Oroszvár után a jobb oldalról a Bősi vízierőmü felvízcsatornája mentén fognak haladni. Bal oldakukon vasutisín és az az autópálya fog futni mellyre nem volt szabad, hogy kerüljenek. Pozsony közvetlen közelében, a menet irány bal oldalán egy művileg kiépített domb lesz látható. Ezen domb után hamarosan lesz egy letérő j o b b felé - NITRA ŽILINA jelzéssel. Itt térjenek le (jobbra). Ha a menetirány bal oldalán lakótelepi házak a jobb oldalon pedig töltés és erdő lesz, akkor helyes úton járnak. Pár km után eljutnak a Kikötői-Híd (Prístavný Most) ligetfalusi (Petržalka) hídlábához. Kövessék a NITRA - ŽILINA útirányt. A híd pozsonyi szakaszán óvatosan, lassan közlekedjenek, és kövessék a NITRA ŽILINA irányt. (!*!*!) Áthaladnak egy csomópontot átívelő híd alatt és a Bajkalská utcán haladnak tovább. A Bajkalská végén egy lámpás kereszteződés, itt besorolni a jobb sávba (ne törődjenek vele, hogy a BUS jelzés van beleírva). Ez a sáv jobbra fordulva NITRA ?ILINA irányt követve pár km után elvisz egy nagy lámpás kereszteződéshez. Már messziről látszik a NITRA ŽILINA sáv a balközépen. Ezt követve eljutnak a ROŽŃAVSKÁ utcára. Innét kezdjék számolni a közlekedési lámpákot. Hogy jó helyen járnak, arról bizonyságot ad a jobb oldalon lévő BAUMAX nagyáruház a Rožňavská utcán. Az útjelzőtáblákon gyakran megjelenik a repülőteret jelző LETISKO vagy a jellegzetes repülőép sziluet. A 4. (negyedik) lámpás útkereszteződésnél jobb sávba húzódunk -egyértelműen jelezve van a repülőtér - és jobbra térünk a Galvaniho utcára. Ezen az utcán cca 2 km hosszan végigmennek és az utca végén eljutunk egy lámpával irányított útkereszteződéshez, mellynél a repülötér balra van jelölve. Itt minden bizonnyal a rend őrei fogják Őnöket faggatni a jövetelük céljáról, és biztosítják úgy a parkolási lehetőséget az IKEA parkolójában, mint a belépést a SIAD-ra.
Pozsonyon keresztül, különösen a hidakon erősen ajánlott betartani a sebességet, mert a fénykép nálunk is drága és oda se adják.

Ha valaki úgy érzi, hogy olyan problémába ütközhet, mellyet csak segítséggel tud megoldani, egy külön e-mail egénylésre megadom a mobiltelefonom számát. Én reggeltől a SIAD-on leszek mindkét nap!!

Vémosszabadi - Medve (Medveďov) határátkeléssel.

Elhagyva a Vámosszabadi átkelőt, áthaladva a Duna hídon a híd Szlovák lábánál egy éles kanyarral jobbra térnek és erős lejtővel elhagyják a hidat.
Kb 150 m után balra fordulva átmennek az alatt a híd alatt, mellyen jöttek, és Sap (Sap) - Bős - Bacsfa (Báč) irányba haladnak. Bacsfánál (Báč) balra fordulva rátérnek a pozsonyi útra. Áthaladnak Somorján (Šamorín) - Dunajská Lužná - Rovinka. Rovinkát elhagyva bal oldalon feltőnik az olajfinomító, mellyet felismernek a kéményeiről és a tartályokról. Áthaladnak egy vasúti híd alatt és bejutnak Pozsony (Bratislava)
külvárosába - Pozsonypüspöki-re. Továb haladva átmennek egy kis lámpás kereszteződésen, melyet 1 km -rel egy nagy lámpás kereszteződés követ. Ennél a kereszteződésnél egyenessen kell menni a CENTRUM felé!!! Pozsonyba beérve a trolejbusz vezetéket követve !!! - átmennek egy nagy, közlekedési csomópontot bisztosító épülő híd alatt !! Állandóan egyenes irányban haladnak !
Ez a Gagarin utca! Az épülő hídtól számítva az 5. (ötödik) lámpás kereszteződésnel jobbra fordulnak NITRA ?ILINA irányába. Elfordulás után balról egy hangszigetelő fal lesz, jobbról pedig üzletek. Számoljanak intenzív forgalommal!! Rámennek egy útra, melly egy híd alól kapcsolódik az Őnökéhez és NITRA ŽILINA felé vezet. Itt kapcsolódnak ahhoz az úthoz mellyet a Rajkán átlépők követnek. A kapcsolódás a fentiekben jelzett (!*!*!) pontban történik. A többit folytassák a fenti leírás szerint.

Sok szerencsét és jó szórakozást!
üdv.
ftakacs