adripet Creative Commons License 2002.07.01 0 0 60
Sajna, csak ezt találtam.
ZÖLDDIÓ CUKORBAN szirup:1l vízhez, 2,5kg cukor, fahéj, szegfűszeg
A gondosan kiválogatott, szép nagy, teljesen ép diók mindkét végéből levágunk egy kicsit.Ha kötőtűvel át tudjuk szúrni, akkor alkalmas az eltevésre.Tálba tesszük, leöntjük tiszta vízzel, és a vizet mindennap cserélve 10 napig áztatjuk.A tizedik napon 15 percig forraljuk.Leszűrjük róla a vizet, majd 24 órát hideg vizben hagyjuk, majd leszűrjük. Szirupot főzünk, melybe izlés szerint egész fahéjat és szegfűszeget teszünk. A szirupot forrón a dióra öntjük, másnapig állni hagyjuk benne, másnap leszűrjük.Ismét felforraljuk,kis ideig főzzük, hogy besűrűsödjön és forrón a gyümölcsre öntjük.Ezt a műveletet még 2x megismételjük. A 4-dik felforralásnál, mikor a szirup már teljesen sűrű, 10 percig forraljuk benne a diót. Forrón üvegekbe szedjük, ráöntjük a forró, sűrű szirupot és száraz dunsztba rakjuk.
Előzmény: madvi (59)