Törölt nick Creative Commons License 2002.07.13 0 0 46
Asszem megnyugtathatlak. Tisztaban vagyok vele. Mar csak azert is, mert 25 eve dolgozom egy multinak (vilagszerte kb. 450 ezer alkalmazott).
Felreertes ne essek, en nem sajnalom senkitol, szamomra csillagaszati osszegnek tuno keresetet, de nem vagyok hulye es vak. Ezek a "kiemelkedően jó és kemény munkát" vegzo fijugg jovedelme nagyresze az altaluk menedzselt cegek reszvenyeinek arfolyamemelkedesebol szarmazik, mivel rendszerint birjak az altaluk menedzselt cegek reszvenyeinek munkaszerzodesukben meghatarozott hanyadat. Nem nehez eszrevenni 1990 es 2000 kozotti jovedelemnovekedes es a mostan kirobbant merleghamisitasok kozotti osszefuggest. Na ezt tartom gyalazatosnak.
Regen kb. munkaidomnek max. 10-15 %-t kellett adminisztraciora forditanom, mara ez kb. 60 %-ra emelkedett es ennek nagyresze nem all masbol, mint a managment szamara gyartott -altalam csak borpapirnak hivott- jelentesek, kimutatasok, ISO 9001, 9002 eloirasaibol fakado baromsagok kielegitese. Ha csak ebbol indulnek ki, ez is eleg lenne annak alatamasztasara, hogy kozeleg az istenek -akarom mondani- a managerek alkonya, de ez esetleg akar szubjektiv is lehet. De abban mar semmi szubjektivitas nincs, mert teny, hogy pl. ennel a multinal kirugtak az igazgatotanacsbol a frankot mondo muszakit es keresztulverte a managment az altala favorizalt fejlesztest, mert egyszerubb es nagyszerubb a regit feltupirozni es mennyit lehet vele megtakaritani stb...Ennek kovetkezteben az a reszleg, ahol dolgozom 830 millio Euros deficitet produkalt tavaly, az iden se lesz sokkal kevesebb es jo eselye van a multinak, hogy elveszitse a vilagpiaci reszesedeset.
Előzmény: Mr. Boró (45)