totoo Creative Commons License 2002.07.25 0 0 531
aquaparkban a medencek olyanok mindenhol, hogy a gyerekek labai is leerjenek. szoval max 100cm kb. uszni nem tudok is mehetnek. sot a 'free fall' nevu csuzda nem is medencebe vezet, hanem egy nagyon hosszu 'kicsuszo' resze van, ahol megallsz. azt nem szabad kihagyni!! mondjuk 10 emberbol 1 meri kiprobalni kb. nem olyan veszes. lentrol sokkal felelmetesebb. egy jo tanacs: ha a free fallhoz maszol fel, nyugodtan tolakodj elore a sorban, mert ott a tobbiek csak a sarga meg a kek csuzdara allnak sorba, attol felfele mar szabad az ut. (ha ott leszel, meglatod mire gondolok. a lenyeg: tolakodj pofatlanul - de csak ott!) egy olyan medence van, ha jol emlexem, amiben csak uszkalni lehetett, de az sem volt melyebb 1,5-2m-nel. de ott semmi csuzda nem volt.

valutat vigyetek, ne csak eurot! yugoba nem kellett nekik az euro. egy nagyon szinvobalas es tiszta benzinkutnal alltunk meg (az utaskisero szerint a legjobb egesz szerbiaban) es nem fogadtak el az eurot.
de ez meg semmi. asszem a bolgar-yugo hataron a yugo oldalon van egy fizetos budi, es azt is csak ugy tudtuk hasznalni, hogy az idegenvezeto eloszor valtott eurot at olyan szerb izere es azzal fizette ki az egesz csoportnak...

az ET buszok bulgariaban nem allnak meg, gorogorszagban meg mar euro a franko ugye.

az ET buszos megallok 20-30 percesek, tehat a WC-zes utan is tudsz meg vasarolgatni.

benitsesben kajat a foteren levo elelmiszer uzletben talatunk legolcsobban. a foterrol felfele meno utcvatol jobbra. de meg fogod latni. ott tesz le elotte a busz is. a falu legolcsobb gyros-at is itt talaltuk. induljatok el a foterrol felfele es kb 20m utan bal oldalt (meg a kanyar elott) lesz egy szerenyebb kinezetu bufe. nagyon finom a gyros, nagy adagot kapsz es a bacsi komalja a magyarokat is.
a legfinomabb pekseg szinten arrafele talalhato. ugyanezen az utcan az elso kanyar utan, az utca vegen balra van. nagyon finom! a cheese pie-t ne hagyjatok ki. meg az osszes tobbit se!

nagyon jo nyaralast mindenkinek,
Andras