Bugi néni Creative Commons License 1999.03.23 0 0 102
Én már hallottam olyan esküvői ceremóniáról (az anyakünyvvezető fáradt "házhoz"), ami egy dunai hajókázás alatt zajlott. Tehát kedves Körte, kérdésedre a válaszom IGEN, de fogalmam sincs róla, hogyan lehet ezt elintézni.
Egyébként mi is teljesen elkülönítettük a polgári szertartást a templomitól, röpke öt hónap volt a kettő között. A polgárit megismerkedésünk hetedik évfordulójára időzítettük, míg a templomit nyáron tartottuk. A polgárin a két tanun kívül csak a szüleink voltak jelen. Az egésze egy kicsit mulatságosra sikeredett, mivel a Gellért téri Házasságkötő Terem óriási helyiségében egy maroknyi ember sem ült, ráadásul az anyakönyvvezető belesült a szövegébe: Ahelyett, hogy egészen egyszerűen lezárta volna a kérdéses mondatot, buzgón nekiállt keresgélni a papírján, hogy mit is kéne mondani...
Fejdísz: nekem se volt "gyári" fejdíszem, hanem a kontyomba apró rezgőt (csokrokat díszítő virág, nem tudom a pontos nevét) tűzött a fodrászom.
Csokor: még én is őrizgetem, bár a párom véleménye szerint eléggé csúnyán összeszáradt.
Egy tanács azoknak, akik nem babonások: a szertartás előtt csináltassátok meg a fényképeket, mivel így nem várakoztatjátok meg később a násznépet és a smink is tökéletes még (a gratulációkor úgyis "lenyalja" a rokonság). Én például a meghatódottságtól elpityeredtem, így kész szerencse, hogy a szertartás előtt elkészültek a fényképek.
Előzmény: Körte (95)