csinnnKA Creative Commons License 1999.03.24 0 0 125
"Ha nagy a hasad, az maximum azt
jelzi, hogy összetartozásotok immáron bizonyos, hiszen szerelmeteknek gyümölcse kifejlődni készül."

Hiszem és remélem, hogy két ember összetartozását nem csupán egy gyerek teheti bizonyossá. (Még akkor sem, ha a gyereket/terhességet sok nő eszközként használja.)
Szerintem terhesség esetére jó megoldás lehet, ha sitty-sutty megejtik a polgári ceremóniát (a lurkónak legalább lesz neve), és majd csak szülés után a templomit. S korántsem azért, mert szégyen terhesen bevonulni a templomba. Sokkal inkább azért, mert röhejes!
Valljuk be: akármennyire is nem szüzen mennek férjhez a lányok, azért a "paráznaságot" egy hét hónapos magzattal demonstrálni ízléstelen. (Ugye a tízparancsolat szerint a paráznaság bűn, tehát már csak emiatt sem ildomos nagy hassal beállítani Isten házába.)

"soha nem volt vallásos, azonban - mivel falun ez a szokás - most igen
nagy templomi ceremónia várható --- az anyós belepusztulna szerintem, ha csak polgári szertartás lenne"

Igen, pontosan ez a dolgok lényege: a falu, a vidék az más, ott még provinciális szokások dívnak, a konvenciók, a hagyományok uralkodnak az emberen. Tudom, hogy ott elképzelhetetlen lenne a templomi esküvő "kihagyása", még akkor is, ha egyikük sem vallásos. Mint ahogy egy fél életen át spórolnak arra, hogy gazdag és bőséges legyen a lakodalom, mit számít a pazarlás, hogy 5-10 kg elkészített húst dobnak majd ki utána, vagy hogy hány menyasszonyi torta szárad csonttá a végén, folyik a dőzsölés, előtte-utána meg a nyomor nyomorovics! :-I
A falu képmutatása egyébként is határtalan. Van olyan vidéki barátnőm, aki 5 éve jár a barátjával, de még soha nem ébredhetett fel vele, hajnali 3 körül mindig lelécel a barátja, mert vigyázni kell a csaj "jóhírére". Azt hittem, elhajítom az agyamat... 5 éve járnak együtt, van, hogy egész 7végén ki se jönnek a csaj szobájából, ki lehet találni, hogy nem dominóznak. De a lényeg, hogy a srácnak még az éjszaka leple alatt el kell húznia a csíkot, különben hírbe hozza a csajt. Mindez 1999-ben! Ugyanez a falusi bagázs kiközösítette azt a családot, ahol egy lány lányfejjel szült. Tök mindegy volt nekik, hogy mennyire szeretik egymást a fiúval, "vadházasságban", bűnben élnek... csodálom, hogy nem kövezik meg őket. Szóval elég egy furcsa világ ez! :-)