meggyespite Creative Commons License 2002.08.20 0 0 127
Miért van az, hogy mostanában mindenki szőrszálakat hasogat? :)

"Villámcsapás fogja sújtani az óratornyot PONTBAN tíz óra négy perckor!"

Először is ott van, hogy pontban. Ez a film szerint azért tudható, mert abban a pillanatban meg is állt a mutató. Elvileg ki lehet mutatni, hogy az konkrétan melyik másodpercben történt (az ilyen nagy órákban is számlálódik a másodperc, csak nem látni), ezért ha az maradt meg az emberekben, hogy "pontban", akkor feltételezhetjük, hogy tényleg 22.04.00-kor történt a dolog... Ez amolyan "kis csalás", ami még éppen elfogadható, végülis 1:59-hez az esély, ami még mindig sokkal nagyobb, mint az időutazás létezése, szóval... :)

Marty azért emlékszik, mert különleges helyzetben van - ő maga is részese a változásoknak, ezért lehetséges, hogy emlékszik a múltjára, miközben megéli a jövőt, illetve fordítva is igaz. Tehát 1885-ben ő voltaképpen "emlékszik" a jövőre, mindarra, amit 1955-ben, 1985-ben és 2015-ben megélt. Szerintem ez egyáltalán nem hiba... Gondolj csak arra, hogy Marty arra is emlékszik, hogyan kellett volna összejönniük a szüleinek, annak ellenére, hogy ugye ő ezt teljesen megváltoztatta... Nem tudom, világos voltam-e...

A "hullámhatás" szerintem szintén működhet így, hiszen amíg van rá esély, hogy minden rendbejön, csak kicsit változnak a dolgok (Pl. a fényképről hiányzik Marty bátyjának a haja, holott még csak egy nap sem telt el azóta, hogy Marty elrontotta a szülei első találkozását...), és mire a bálhoz értünk, bizony már a saját létezése is veszélybe kerül - feltételezhetjük, hogy az Earth Angel eljátszása után teljesen eltűnt volna, ha az utolsó esély, a csók elmarad.

Na.
:)

Előzmény: hataslepke (126)