Mike73 Creative Commons License 2002.08.21 0 0 133
Na álljunk meg egy szóra!

Az időutazó utazása során egyszerre lehet látszólag több helyen, sőt egy helyen egyszerre több példányban. De az is lehet, hogy egy időszakban sehol sincs jelen. Viszont, mindezen dolgok érvényessége relatív, attól függ, hogy mit minek a szemszögéből nézünk. Egy leszögezhető. Ha nem akarunk elveszni holmi basic időparadoxonokban, akkor axiómaként kell elfogadni, hogy időutazás csak abban az eseben lehetséges, ha az időutazó le tudja magát választani az "abszolút" tér-időről, és a saját temporális tér-idő kvantumát létre tudja hozni. Ezesetben akár tök összevissza is cikázhat az időben. DE! Ahhoz, hogy cikázása közben hatással legyen az "abszolút" világra, néha ki kell lépnie a saját kvantum teréből, majd a továbbutazáskor vissza. Ilyetén teljesen jól működnek a dolgok.
Ámde itt jön a Janeway frász, vagyis a beavatkozás okozta totális paradoxonok tömkelege, mivelhogy ugye ha valamibe belepiszkál mondjuk a múltban, akkor az az ő jövőjét is befolyásolni fogja... Bla-bla.... Na innen nem szeretnék belebonyolódni....
Különben szerintem időutazás nem lehetséges a szónak a sci-fi világában értelmezett jelentésében. A jövőbe való utazás meg ugye nem is időutazás, ráadásul nem is nagy kunszt.

Előzmény: -boneheaD- (131)